Karacadağ'ın yatırımlarla kış turizminde öne çıkması hedefleniyor

Şanlıurfa'daki 1919 rakımlı Karacadağ'ın, yapılacak otel ve sosyal tesislerle kış turizminde öne çıkması hedefleniyor.

Haberler 26.02.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kayak Merkezi, anlurfa, Diyarbakr, Mardin ve Adyamana ayn mesafedeki uzakl dolaysyla bölge insan tarafndan skça ziyaret ediliyor.

Halk arasnda Güneydounun Uluda olarak da nitelendirilen Karacada, her k günübirlik binlerce kiiyi arlyor.

Artan ilgi dolaysyla bölgeye anlurfa Büyükehir Belediyesince yatrm karar alnarak ihale yapld.

çevre illerden gelen ziyaretçilerin merkezde konaklamasna imkan salanacak 50 yatakl bir otelin kazandrlaca merkeze restoran da yaplacak.

Ayrca 300 metrelik pistin uzatlabilmesi için çalma balatld.

50 YATAKLI OTEL YAPILACAK

Karacada Kayak Merkezi Sorumlusu Orhan Atilla, geçen yl Kovid-19 salgn nedeniyle açamadklar tesiste 2 yl aradan sonra kayakseverlerle bulumann sevincini yaadklarn söyledi.

Bu yl günübirlik ziyaretçi saysnn geçen senelere göre daha fazla olduunu belirten Kaya, merkezin gelecek yl yeni çehresiyle ziyaretçilerini arlamasn hedeflediklerini dile getirdi.

Merkezde gerçekletirilecek yatrmn ihalesinin yapldn vurgulayan Kaya, Merkezimizin u an imkanlar kstl. Otel bulunmuyor, pist küçük geliyor. Güneydounun tek kayak merkezi buras. Bölgeye gelen insanlarn ihtiyaçlarnn yüzde 20sini anca karlyor. u anda yaplacak tesisler, misafirlerin ihtiyaçlarn yüzde 100 karlayacak. Daha önce pistte 100-150 kii kayabiliyordu, önümüzdeki sezon inallah 300-400 kiilik pist yaplr. diye konutu.

YATIRIM MÜJDES ZYARETçLER MUTLU ETT

Ziyaretçilerden Hakan Sarkurt, kayak için Diyarbakrdan geldiini söyledi.

Bölgeden çok fazla kiinin buraya gelmek istediini ancak konaklama imkan bulunmadn anlatan Sarkurt, Daha iyi bir tesis ve profesyonel bir merkez olursa daha çok insann buray tercih edeceini düünüyorum. dedi.

Ziyaretçilerden Bahattin Yldrm ise merkezin u anda küçük olmas nedeniyle misafirlerin beklentilerini yeterince karlayamadn ifade etti.

Merkeze yaplacak yatrma sevindiini vurgulayan Yldrm, Kayak merkezine bugün geldik, gayet güzel. Pist alan biraz küçük, büyütülmesi gerekiyor. Binlerce insan buralara geliyor. Yaplacak yatrmla burann cazibesi daha da artar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git