Karadeniz fotoğraflarla Diyarbakır'da sergilendi

Diyarbakır Fotoğraf Derneği (Fotono21) 24-28 Nisan tarihlerinde Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü daveti üzerine düzenlenen gezide Trabzon'da Diyarbakır fotoğraf sergisi açılırken, bu birliktelik başlayan köprü kapsamında dün de Diyarbakır'da 'Karadeniz fotoğrafları' sergisi açıldı.

Haberler 24.10.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fotoraf sanatçs Metin Öztürk tarafndan çekilen resimler Diyarbakr çkalede düzenlenen törenle sanatseverlere kaplarn açt. Diyarbakra daha önceden 2 kez geldiini ve ehrin dokusuna hayran kaldn söyleyen Fotoraf Sanatçs Metin Öztürk, fotoraf ve yollarn görsel serüveninin döngüsü olduunu söyledi. Öztürk, Fotoraf için geziyorum. Gezmek için fotoraf çekiyorum, bu benim vazgeçilmezim. Bir çok dostlarm oldu buda beni mutlu ediyor. Hobi olarak fotoraf çektiim için profesyonel gözle amatör olarak çalyorum. Bugüne kadar yaptm çalmalar hiçbir karlk beklemeden insanlarla paylamaya çaltm. Bunu yaparken tek amacm bölgemizin görsel zenginliklerini tüm dünyaya tantmak dedi.

FOTORAFLARLA DYARBAKIR

Fotono21 Fotoraf Dernei Bakan Mehmet Klçolu ise derneklerinin tüm fotoraf gönüllülerini bir araya toplamaktan ziyade, bir arada uyumlu çalabilecek fotoraf ekipleri oluturmak, sabr ve istikrarla projeler üretmek ve bunlar paylamaktan haz duyacak bir gönül birlikteliini kurmaya çaltklarn söyledi. Klçolu, Kendi ehrimizde balayan bu birliktelik ve güç birlii zaman içinde dier illere de yansd. Bu yansmann sonucu olarak Trabzondan Diyarbakra kurulan gönül bann sergisini açtk bugün. Bu birlikteliin daha da kuvvetlenerek büyümesi tek temennimiz diye konutu.

EHRN GELMESNDE ÖNEML

Fotono21 Fotoraf Dernei üyesi Metin Öztürkün fotoraflarndan oluan sergi Akçay grup tarafndan destekleniyor. Akçay Grup Yönetim Kurulu Bakan Ramazan Akçay ehrin gelimesi ve büyümesinde sanayi kadar sanatn da çok önemli olduunu, Diyarbakrn 33 medeniyete ev sahiplii yaptn, bu kadim topraklarn sanata ve sanatçya her zaman ev sahiplii yaptn ve yapacan söyledi.

çkale müze kompleksinde bugün açl yaplan Karadeniz Fotoraflar sergisinin 4 Kasm tarihine kadar açk kalaca belirtildi. Sergi açlna Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Bakanlk Müaviri Muharrem Kurt, Türk Telekom Bölge Müdürü Necmi Mazlum, l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Diyarbakirspor As Bakan eyhmus Akyl, Karadenizliler Dernei Bakan Kasm Klç, Dicle Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öretim Üyesi, Zerzevan Kalesi Kaz Bakan Prof. Dr. Aytaç Cokun, Prof Dr. rfan Yldz, Akçay Grup Yönetim Kurulu Baskan Ramazan Akçay ve çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git