Karakoçan'da, 802 metrede jeotermal su bulundu

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesinde geçen Şubat ayında başlanan sondaj çalışmaları sonucunda dün, 802 metre derinlikte, 43 derece sıcaklığında jeotermal su bulundu. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, jeotermal su çıkarıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Haberler 12.06.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz l Özel daresi ile Maden Tetkik Arama Enstitüsü arasnda imzalanan protokol gerei, Karakoçan ilçesi çayrgülü köyü snrlar içerisinde, geçen ubat ay içerisinde yaplan jeotermal su sondaj çalmalar sonucunda, 802 metre derinlikte, 15 litre debi ve 43 derece scaklkta termal su bulundu. Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm, jeotermal suyun bulunmasn sosyal medya hesabndan duyurarak, bu alanda kaplca turizminin gelitirilerek, organize seraclk bölgesi inaa edilmesinin hedeflendiini söyledi. Kaldrm, Karakoçan ilçemizde yaptmz jeotermal sondaj çalmas sonucu 43 derecelik, Türkiyenin en kaliteli termal suyunu çkardk. Hemen bu bölgede 5 yldzl termal otel ve organize seraclk bölgesi kurma çalmalarna baladk. Aziz ehrimiz Elazmza hayrl olsun dedi.

JEOTERMAL SU, LçENN KADERN DETRECEK

Sondaj çalmalarn yerinde inceleyen Karakoçan Kaymakam Mehmet Kocabey ise Jeotermal su kaynann ilçenin kaderini deitireceine inanyoruz. lçemiz çayrgülü köyü snrlar içerisinde MTA Genel Müdürlüünce çalmalar devam eden jeotermal su sondaj çalmalar neticesinde, saniyede 15 litre debi ve 43 derece scaklkta termal su çkmtr. Karakoçanda doal kaplca suyu olarak kaynaklar açsndan ansl bir ilçemiz. Bu alanda yaplacak çalmayla hedefimizin kaplca turizmini gelitirmek ve organize seraclk bölgesi ina etmek olduunu belirtmek isterim. lçemize hayrl uurlu olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git