Karartılan Hayatlar!

28 Şubat sürecinde müebbet hapse mahkum edilenlerin Diyarbakır'daki yakınları, yeniden yargılama yapılmasını istiyor.

Haberler 28.02.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aabeyi Abdullah Deniz 22 yldr cezaevinde olan Hacire Deniz, 28 ubatn yarasn ömrümüz boyunca içimizde tayacaz. 28 ubat madurlar olarak aabeyimin tekrar yarglanmasn istiyoruz. dedi.

Aabeyinin üniversite snav sonucunu örenmek için evden çkt srada gözaltna alndn belirten Deniz, Bir ay boyunca ondan haber alamadk. 30 gün boyunca ikence görmü. O dönem, suçlu suçsuz herkesi içeriye aldlar. Onlarn suçla ilikilendirdii tarihlerde aabeyim okulda veya evdeydi. diye konutu.

Abdullah Denizin o tarihlerde olay yerinde olmadnn kantlandn vurgulayan Deniz, Aabeyim 28 ubat madurlarndan biriydi. Adil bir yarglama yaplmad. Aslsz iftiralarla, yalanlarla kumpas kurdular. Birçok kiiyi bu ekilde cezaevine attlar. Aabeyim de onlardan biri. Bilim adam olmak istiyordu. Cezaevinde iki üniversite bitirdi. Be dili, anadili gibi konuuyor. 28 ubatn yarasn ömrümüz boyunca içimizde tayacaz. 28 ubat madurlar olarak aabeyimin tekrar yarglanmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

- Hanifi Dayan: Aabeyimin dosyas açlsn, yeniden yarglansn

Cezaevinde 23. yln dolduran Mustafa Dayann kardei Hanifi Dayan, aabeyinin gözaltna alndn 21 gün sonra örendiklerini söyledi.

Ailece büyük üzüntü yaadklarn anlatan Dayan, öyle devam etti:

slami kimlikleri yüzünden cezalandrldlar. Mahkemeye gelen tanklar, kardeimle yüzletirildi. Tanklar, kendilerine saldran kiinin kardeim olmadn söyledi. Kardeimi yarglayan savc ve hakimlerin hepsinin, FETÖcü olduu ortaya çkt. Aabeyimin dosyas açlsn ve yeniden yarglansn. Af istemiyoruz, merhamet istemiyoruz, yeniden yarglama istiyoruz.

Dayan, aabeyinin tp okumay hayal ettiini ancak hayalini gerçekletiremediini aktard.

68 yandaki anne Azize Dayan ise cezaevinde olunu evlendirdiini, torunuyla teselli bulduunu belirterek, Eim üzüntüden felç geçirdi ve olunu ziyarete gidemedi. Tek talebimiz yeniden yarglama. dedi.

- steimiz adil bir ekilde yarglansnlar

Olu Mustafa Ozan 22 yldr cezaevinde olan Veli Ozan, olunun yarglanmasnn 28 ubat döneminde talimatla yapldn savundu.

Ozan, u an 40 yanda olan olunun, 1998 ylnda Dicle Üniversitesinde birinci snfta okuduunu, eve gelirken gözaltna alndn belirterek, Mahkemede hakimin ilk sorusu, Camiye gidip kimlere ders verdin? oldu. Onlar için bu büyük suçtu. Dindar bir aile olduumuz için bamza bu geldi. Mahkemesi yaklak 10 yl devam etti. diye konutu.

65 yandaki acl baba, steimiz adil bir ekilde yarglansnlar. çocuklarmz yakalayan polisler, savclar, hakimler cezaevinde. Kazdklar çukura kendileri dütü. dedi.

- Tek beklediimiz adalet

Ömür boyu hapis cezas verilen ve 23 yldr cezaevinde bulunan 42 yandaki Mehmet Aksann babas Naif Özboa da, olunun camide ders verdii srada gözaltna alnp tutuklandn söyledi.

Einin üzüntüden kansere yakalandn ve 2005 ylnda vefat ettiini anlatan Özboa, öyle konutu:

Olum Mescid-i Aksaya olan sevgisinden dolay kendisinden izin alarak cezaevinde soyadn Aksa olarak deitirdi. Bugüne kadar Allaha çok ükür ne devlet hakknda ne de millet hakknda bir hainlik yapmadm. Benim evladm 23 yldr cezaevinde. Kimseyi öldürmedi, kimsenin malna zarar vermedi. Olumun üzerine suç atld. Birisini yaraladn söylemiler. O kii mahkemeye geldi ve Beni yaralayan bu çocuk deil, siz masum insanlar getirmisiniz. dedi. Olumun dünyas ykld. diye konutu.

Olunun Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) maduru olduunu savunan Özboa, Oluma ceza veren FETÖcü hakim ve savclarn bal olduu hain yap, Meclisi bombalayacak kadar bu ülkeye düman. Bunlara ceza verenler de FETÖcülerdi. dedi.

Sur ilçesinde terör maduru olduunu, terör örgütü PKKnn saldrlar nedeniyle evinin ykldn aktaran Özboa, Tek beklediimiz adalet. Tek isteimiz olumu adaletle yarglasnlar. Adalet olursa benim olum zaten dar çkar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git