Karataş Ailesinin Dramı!

DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu sağ bacağı felçli kalan Sedat Karataş (42), 6 çocuğu ve eşiyle birlikte, bodrum kattaki tek odalı evde yaşıyor. 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçimini sağlayan Karataş, defterdarlıkta yapılan hata sonucu, 41 yıldır maaş almış gibi gösterilerek, 6 ay önce maaşının kesildiğini söyledi. Faturayı ödeyemediği için evin elektriğinin de kesildiğini belirten Sedat Karataş, "4 çocuğum okul okuyordu.

Haberler 27.07.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinin Yunus Emre Mahallesinde oturan Sedat Karata, 6 çocuu ve 19 yllk eiyle birlikte, bir binann bodrum katndaki tek odal evinde yaam mücadelesi veriyor. Sa baca felç olduu için askere gidemeyen Karatan engelli maa da, 42 yanda olmasna ramen 41 yldr maa ald gerekçesiyle kesildi. 3 ayda bir ald 1130 liras maala geçimini salamaya çalan Sedat Karata, son kez 6 ay önce maan ald.

KARATA ALESNN YAADII DRAM

Defterdarlkta kendi bilgisi dnda düzenlenen bir belge yüzünden maa kesilen Karata, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine gidip yeniden rapor alarak yanll düzeltmek istedi. Burada yaplan tetkikler sonucu Sedat Karataa yüzde 18 engelli raporu verildi. Rapora itiraz eden ve bu kez Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bavuran Sedat Karata, yüzde 40 engelli raporunu yeniden ald. ki hastanenin verdii raporlarn uyumamas üzerine Karata, hakem hastane olarak anlurfaya sevk edildi.

Gelecek günlerde heyete girecek Sedat Karata, ekonomik imkan olmad için anlurfaya gidemediini söyledi. Karata, bu skntlar yaarken, evinin elektrii de faturalar ödeyemedii için kesildi. Elektriksiz ve tek odal evde yaayan Sedat Karata ve ailesi, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarn ise evin dndaki kulübede gideriyor.

HAYVANLARIN YAADII YERDE YAIYORUZ

Yaad maduriyeti anlatan Karata, 18 yldr engelli maa aldn ve geçimini de bu yolla saladn belirterek, Daha önce maam 750 lirayd, imdi ise 1130 lira alyordum. Ama maam defterdarlkta yaplan bir hata yüzünden iptal edildi. Maam almaya gittiim zaman vakfa yönlendirdiler. Ancak defterdarlkta düzenlenen belgeye hata sonucu yazlan bir tarih yüzünden, 42 yanda olmama ramen 41 yldan beri maa alyormuum gibi gözükmü. Daha sonra da maam iptal oldu. Bu yüzden perian oldum. 4 çocuum okul okuyordu. Maddi durumum olmad için onlar da okula gidemedi. Dier arkadalarnn paras olduu ve onlarn paras olmad için üzülüyorlard. Okula gitmek istemediler. çalan baka kimsem yok, sadece maam vard. Bayramdan 4 gün önce faturalar ödeyemediim için elektrikler de kesildi. Komular bize yardmda bulunursa eer yemek yiyoruz. Ama yardm olmazsa, ekmek alp yourtla yiyoruz, onunla idare ediyoruz. Hayvanlarn yaad yerde yayoruz. Elektrikler kesildiinden bu yana dolapta bir ey kalmad dedi.

Yetkililer, Sedat Karatan maann Ocak ayndan itibaren kesildiini ve Diyarbakrdaki iki hastanenin farkl oranda heyet raporu verdiini, bu yüzden Karatan anlurfaya hakem hastaneye sevk edildii söyledi. Yetkililer ayrca, anlurfada hakem hastane heyetinin verecei raporun kendilerine ulatrlmasnn ardndan deerlendirme yaplacan ve buna göre Sedat Karatan maan yeniden balanacan belirtti.

Ana Sayfaya Git