Karayılanın koruması öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen "Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Gündüz Operasyonu"nda etkisiz hale getirilen 5 PKK'lıdan "Musa" kod adlı örgüt üyesi, Antalya, Manisa'nın Soma ilçesi ile son olarak Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi de dahil birçok terör saldırısının planlayıcısı olduğu belirlendi.

Haberler 01.12.2016 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde PKKya yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 PKKldan Musa kod adl kiinin, daha önce birçok terör saldrsn organize ettii belirlendi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Nusaybin ilçesinin Büyükkarde Mahallesi mevkisinde dün emniyet ve jandarma ekiplerince balatlan, 5 PKKlnn etkisiz hale getirildii ehit Güvenlik Korucusu Hasan Gündüz Operasyonu sürüyor.

Yürütülen soruturmada, operasyonda etkisiz hale getirilen örgüt üyeleri, çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan ve örgütün sözde Mardin sorumlusu Hasan Turann yardmcs olduu belirlenen Musa kod adl teröristin, farkl illerde gerçekletirilen birçok terör saldrsn planlad, bu kapsamda söz konusu illere silah ve mühimmat gönderdii, saldrlar gerçekletirecek teröristleri yönlendirdii ortaya çkt.

- Adana Valilii otoparkndaki terör saldrs

Söz konusu teröristin 24 Kasmda Adana Valilii otoparknda bomba yüklü aracn infilak ettirilmesi sonucu 2 kiinin hayatn kaybettii, 33 kiinin yaraland saldry planlad tespit edildi.

Teröristin ayrca 28 Nisanda Manisann Soma ilçesinde askeri aracn geçii srasnda önceden yola tuzaklanan patlaycnn infilak ettirildii, bir askerin yaraland saldr ile 24 Austosta Antalya-Kemer karayolu üzerindeki bir balkç barnann önünde meydana gelen saldry organize ettii saptand.

- Karaylann korumaln yapm

Etkisiz hale getirilen teröristlerden, çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan sözde Mardin sorumlusu Hasan Turann ise 2004 ve 2005te PKKnn liderlerinden Murat Karaylann korumaln yapt belirtildi.

Terörist Turann, 2006-2013 yllar arasnda sözde Mardin sorumlusu olarak bu dönemde gerçekletirilen çok sayda terör saldrsna bizzat katld, organize ettii saldrlarn talimatn verdii, 2013 ve 2016 yllar arasnda da Irakn kuzeyinde terör örgütünün kamplarnda faaliyet gösterdii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git