Kardeşlik etkinliği

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa, "Peygamber'imizin İzinde Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Haberler 19.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Kuran- Kerim tilaveti ile balayan etkinlik ilahilerin okunmasyla devam etti.

Etkinlikte konuan çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, Kayserideki terör saldrsnda ehit olanlara Allahtan rahmet ve basal dileinde bulundu.

Mardinin diller ve dinler kenti olduunu aktaran Yaman, öyle konutu:

KARDELK DYALOU

Mardin ve bu bölge, hem dillerin hem de dinlerin beraber yaad bir corafyadr. Bu durum inallah hep böyle devam edecek. Buna hem devletimiz, hem hükümetimiz, hem bizler hem de milletimiz sahip çkyor ve sahip çkacak. Elbette Mardin hem kendi evlatlarna sahip çkyor, hem de yan bandaki evlatlarna sahip çkyor ve bu da devam edecek.

Etkinlie katlan Prof. Dr. Nihat Hatipolu ise stanbul ve Kayserideki terör saldrsnda ehit olan için dua etti.

Türkiyenin büyük ve önemli bir ülke olduunu aktaran Hatipolu, Türkiye eski Türkiye deil. Zulme raz olmuyor, zulme göz yumma diyor. Mekke ve Medinenin sigortas Anadolumuz var bizim. Sanmayn sadece Türkiye, Türkiyedir. Türkiye ayn zamanda Mekkedir, Medinedir. Umarm hep beraber bu ülkeye layk oluruz. Bu ülkenin üzerimizdeki hakkn da ödemeye gayret edelim inallah. dedi.

Duygulu anlarn yaand etkinlikte baz vatandalar gözya döktüü görüldü.

Etkinliin sonunda Yaman, Hatipoluna çiçek ve plaket taktim etti.

Ana Sayfaya Git