Kardeşlik köprüsü!

Karadenizli üniversiteli öğrencilerinin bulunduğu 50 kişilik grup, proje kapsamında Diyarbakır'a geldi.

Haberler 24.03.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Din Görevlileri Birlii Dernei (Din-Bir-Der) Genel Bakan Muhittin Hamdi Yldrm, Güneydou bölgemiz ülkemizin dizleridir. Emperyalizm ve siyonizm ülkemizin dizlerine vuruyor. Bizi çökertmek istiyor. Kardeliimizi Kürt, Türk diyerek bozmak istiyor. Halbuki Türkten de Kürtten de üstün bir kardeliimiz var. O da slam kardeliidir. dedi.

Din-Bir-Der, Anadolu Gençlik Dernei (AGD) ve Medrese Alimleri Vakf tarafndan hayata geçirilen Dou Karadeniz-Güneydou Anadolu Kardelik Projesi kapsamnda, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun ve Erzincandan gelen 50 üniversite örencisi, Suffe Kur-an Kursunu ziyaret etti.

Dou Karadeniz-Güneydou Anadolu Kardelik Projesi

Yldrm, bölge ile ilgili oluturulan kötü haber akn, tatl bir haber akna döndürmek için böyle bir proje hazrladklarn söyledi.

Ülkenin sorunlarna tatl ilaçlarla çare bulmak gerektiini dile getiren Yldrm, Güneydou ve Karadeniz bölgesi arasndaki kardelik balarn, slamn ortak paydasnda kuvvetlendirmek istediklerini belirtti.

Yldrm, öyle konutu:

Güneydou bölgemiz ülkemizin dizleridir. Emperyalizm ve siyonizm ülkemizin dizlerine vuruyor. Bizi çökertmek istiyor. Kardeliimizi Kürt, Türk diyerek bozmak istiyor. Halbuki Türkten de Kürtten de üstün bir kardeliimiz var. O da slam kardeliidir. O kardelik etrafnda kenetlendiimiz zaman bin yl cihana hakim olmuuz. Bugün de ayn olacak inallah, gelecekte de. Türk, Kürt kardetir. Bunu bozan muhakkak ki kalletir.

Gençlerin kucaklamasn salamak amacyla bu etkinlii düzenlediklerini bildiren Yldrm, önümüzdeki aylarda da bu bölgedeki gençlerin, Karadeniz bölgesine gideceini kaydetti.

Müminlerin, bir vücudun organlar gibi olduunu anlatan Yldrm, biri ikayetçi olursa öbür organn ona yardma kotuunu, bu manada bu kardelii pekitirdiklerini vurgulad.

Karadenizli gençleri, Diyarbakrl gençlerle karde yaptklarn ifade eden Yldrm, gençlerin birbiriyle kucaklatn, bu kardeliin, ülkenin birlikteliine ve beraberliine katks olacan sözlerine ekledi.

- Ergin: Buraya memur olarak gelenler bir ön yargyla geliyor

AGD Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin de Karadeniz bölgesinden gelen gençleri misafir etmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Amacmz, bölgemize yönelik oluturulan dezenformasyonun ve kötü algnn ortadan kaldrlmasdr. Bu bölgedeki iyilikleri, güzellikleri buradaki manevi tarihi yönün, tüm Türkiye ve dünya tarafndan bilinmesini istiyoruz. Ön yarglarmzdan kurtulmazsak gerçek manada birlik ve beraberliimizi salayamayz. ifadelerini kullanan Ergin, öyle devam etti:

Dünyay sömüren bir küresel sömürü sistemi var. Ülkeler içerisinde rk, mezhep ve farkllklar birbirleriyle çattrarak, birbirlerinden uzaklatrarak o ülkeleri igale hazr bir zemin oluturmaya çalyorlar. Bunun karsnda biz kardelii ve birlii tesis edecek admlar atmalyz.

Kentin peygamber ve sahabe ehri olduunu kaydeden Ergin, Diyarbakrn slam ordular tarafndan barçl bir ekilde fethedilmesinden sonra slam beldesi olarak kaldn, bu yönüyle deil, çatma ve terör saldrlaryla gündeme getirildiini aktard.

Ergin, Buraya memur olarak gelenler bir ön yargyla geliyor. Burann güzelliklerini gördükten sonra hüzünle ayrlyorlar. Bat illerindeki kardelerimizin ön yarglarn bir tarafa brakarak buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Biz onlar misafir etmeye hazrz. diye konutu.

Üniversite örencileri, proje kapsamnda Mardin, Batman, Siirt ve Muu da gezecek.

Ana Sayfaya Git