Kardelen kadın merkezinden 25 Kasım etkinliği

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Haberler 26.11.2017 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi Kardelen Kadn Merkezi, 25 Kasm Günü nedeniyle söylei ve sinevizyon gösterimi düzenleyerek Balarl kadnlarla dayanma da bulundu. Kardelen Kadn Merkezinin konferans salonunda düzenlenen etkinlie Balar Belediye Bakan Birsen Kaya Akat, belediye bakan yardmclar ve çok sayda kadn katld.

KARDELEN KADIN MERKEZ

lk olarak Avukat Cemile Turhall Balsak, ailenin korunmas ve kadna kar iddetin önlenmesine dair kadnlara yasal haklar hakknda bilgi vererek kadnlarn haklar konusunda sorduklar sorular da cevaplad. Avukat Turhall 2012 ylnda yürürlüe giren 6284 sayl kanunun daha çok iddete dikkat çeken ve iddetin önlenmesi için yürürlüe girdiini belirtti. Kadn kurumlarnn mücadelesi sonucunda böyle bir kanunun çkarldn ifade eden Turhall, Bu kanunun kadna yönelik iddetin gerçek anlamda önlenmesine dair bir takm düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler gerçekten uygulanr ve anlalrsa iddetin gerçeklemeden önce tamamen kadnn beyann esas alarak bunu engellemeye yönelik bir kanun olduunu görürüz dedi.

Ayrca Kardelen Kadn Merkezinin çalmalar 25 Kasm etkinliinde tantld. Kardelen Kadn Merkezinin içerisinde snma evi olduu ve iddet gören kadn ve çocuklara yönelik yaplan çalmalar hakknda da bilgi verildi. Etkinlik kurtulu son durak adl filminin gösteriminin ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git