Kardeşi için çığlık attı!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Haberler 22.11.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemi 80. gününe girdi.

Elazn Karakoçan ilçesinden, 4 yl önce daa kaçrlan kardei Hüseyin Aytekin için gelen Mehmet Aytekin de eyleme dahil oldu.

Aytekin yapt konumada, kardeinin stanbulda inaatta çalrken daa kaçrldn söyledi.

Yllardr haber alamad kardei için oturma eylemine katldn ifade eden Aytekin, Kendi rzasyla gittiini düünmüyorum. Gittikten 4 ay sonra ksa bir görüme yaptk. Yerini söylemedi, sadece iyi olduunu söyledi. Ondan sonra bir daha görüemedik. diye konutu.

- Aileleri madur etmesinler

Annelerin oturma eylemini televizyon haberlerinde izlediini, sesini duyurmak için oturma eylemine katldn belirten Aytekin, Bir an önce eve dönsün. Annesini ve bizi düünüyorsa dönmesini istiyorum. HDPye çarm, aileleri madur etmesinler. 80 gün az deil. Millet iini gücünü brakp, burada oturuyor. HDPnin bunu duymas gerekiyor. ifadelerini kulland.

- Bu kadar genç dada bou bouna ölüyor

Aytekin, terör örgütünün çocuklar ölüme sürüklediine dikkati çekerek, öyle konutu:

Siyaset dada yaplmaz. Bu kadar genç dada bou bouna ölüyor. Suriyede ziyan oluyorlar. Bir tek kardeim için demiyorum. Bir sürü genç bu durumda. Dönmelerini istiyorum. 2014 ylnda böyle bir oturma eylemi yapld. Birçok kiinin ailesine döndüünü duydum. Dada çocuu, akrabas olan varsa gelsin buradaki oturma eylemine katlsn.

çocuumun kokusunu özledim

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay Bingöl için oturma eylemine katldn söyledi.

Evlatlarndan haber alma umuduyla oturma eylemlerini sürdürdüklerini belirten Bingöl, 80 gündür buradayz. çocuklarmz endieyle bekliyoruz. Bizim sonumuz ne olacak? çocuklarmzn sonu ne oldu? Yayorlar m öldüler mi bilmiyoruz. Bizim sabrmz tükendi. Hepimiz hastayz. Artk bize bir haber getirsinler, bilgi versinler. dedi.

- Evlatlarn kimseye yedirmesinler

çocuklar daa kaçrlan anne ve babalara çarda bulunan Fatma Bingöl, öyle konutu:

Bütün anne ve babalara sesleniyorum; Bize destek versinler, sessiz kalmasnlar. Kendi haklarn savunsunlar. Evlatlarn kimseye yedirmesinler. Bizim evlatlarmz gitti. Onlar da gelsinler burada mücadele versinler ve kendi evlatlarn istesinler. Korkmasnlar. Korkmakla hiçbir ey elde edilmez. Korkmadan kendi çocuklarn buradan istemeye gelsinler.

Bingöl, olunu rüyasnda gördüünü de ifade ederek, öyle dedi:

çocuumun kokusunu özledim, artk çocuuma sarlmak istiyorum. Rüyalarmda çocuumu görüyorum, uyandmda gerçek sanyorum. O çocuklarn suçun günah neydi? çocuklarmz bugün evde olmas gerekirken dadalar. Ellerinde kalem olmas gereken çocuklarmzn eline silah vermiler. Biz bunu istemiyoruz. çocuklarmz istiyoruz, artk duysunlar bizi.

- 80 gündür HDPden hiçbir bilgi alamadk

Ardan gelerek 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için eyleme katlan baba Salih Gökçe ise anne ve babalarn evlatlarn kavumak için oturma eylemine devam ettiini belirterek, Bugün bir aile daha geldi. Mutlu olduk. 80 gündür HDPden hiçbir bilgi alamadk. Burada anne babalar çocuklar için oturuyor. Evlat acsn bize yaatanlara bedduamz, bize evlat acs yaatanlar da ayn acy yaasn. diye konutu.

Ana Sayfaya Git