Kardeşimin cenazesini bulun!

Kardeşinin cenazesini bulmak için yardım bekliyor. Dicle Nehri'ne düşen araçta kardeşinin de bulunduğunu belirten Orhan Arıca “Kardeşimin cenazesini bulmak istiyoruz” dedi.

Haberler 17.04.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 8 Nisanda aracn Dicle Nehrine uçmas sonucu cesedi bulunan Hayriye Arcann ei Burhan Arcann da ayn araçta olduunu söyleyen aabey Orhan Arca, kardeinin cenazesinin bulunmas için yardm beklediini söyledi.

Orhan Arca, olayn bir kaza olduunu düündüklerini belirtti. Orhan Arca, Kardeimin de ayn araçta olduunu düünüyoruz. Ancak ne AFAD ne de emniyet yetkilileri herhangi bir arama çalmas yürütmüyorlar. Kardeimle ilgili ortaya atlan isiz iddialar da aslszdr. SGK kaytlarna bakld zaman son 6,5 ylda 5 yllk sigorta girii mevcuttur dedi.

Hasankeyfte önceki hafta Dicle Nehrinde bulunan Hayriye Arcann cesedi sonras ayn araçta olduu tahmin edilen ei Burhan Arcann hala kayp olduunu belirten aabeyi Orhan Arca, yetkililerden arama çalmas yapmas için yardm istedi. Olayn cinayet olmadn ve kaza ihtimalinin yüksek olduunu belirten Orhan Arca, Burhan Arca bugüne kadar eine bir fiske vurmu bir e deildir. Kendisini seviyordu ve bu olay yüzde yüz kazadr. lk günden beri olay yerine vakfz. ntihar söz konusu deil, cinayet söz konusu deil. Kesinlikle kazadr. Aracn görüntülerine baktktan sonra emin olduk. Araç köprüden aaya yuvarlanm. Muhtemelen 5 metre yükseklikten aracn kendi arl da yaklak bir ton 200 kilodur. Burun ksm komple gitmi, radyatörü, farlar bir ey kalmam. Bu bir kazadr, biz cenazemizi bir haftadr kendi imkanlarmzla aryoruz ve cenazemizi bulamyoruz. Bütün akrabalarmz seferber olmu, emniyet yetkililerine, yetkili mercilere müracaatta bulunmuuz. Hiçbir yerden destek alamyoruz. Biz büyüklerimizden bize yardmc olmalarn istiyoruz. Bütün yöre halknn ve köylülerin de el birlii ile cenazemizi bulup topraa kavuturmak istiyoruz. Bu bir insanlk görevidir, mümkünse yardm edin diye konutu.

Yetkililer arama çalmas yapmyor

AFAD ekiplerinin ilk gün geldiini ve arac çkardktan sonra çalmalar sonlandrdklarn belirten Orhan Arca, açklamalarn öyle sürdürdü:

Burhan Arca 6,5 yl Manisada ikamet etmi ve toplamda 5 yla yakn SGK girii mevcuttur sigortal çaltna dair. Hakkaride de 3,5 ay çalmtr. Bütün belgelerde mevcuttur isiz deildi kendisi. Burhan Hasankeyfe gitmeden önce ei ile bir gün öncesinden araç kiralamtr. Biz arac Arya gidip ei ile beraber oradaki resmi ilemleri halledecekler diye kiraladna inanyorduk. Araç kiralandktan sonra gelip eini evden alm. Fakat çocuu uyuduu için çocuun banda biri olsun diye annemi gidip çardan almlar ve çocuun bana brakmlar. Annem nereye diye sormu, Bir sknt yok. Yemek yiyeceiz, çay içeceiz, sohbet edip geleceiz demiler. Bu ekilde çocuu anneme emanet edip gitmiler. Hasankeyfe gittikleri ile ilgili bilgimiz yok. Sonradan örendik ki Hasankeyf Seyir Cafeye gitmiler. çay içeceklermi, çay da demlik olduu için çarya gitmiler. çay veya yemek için durmular. Karya geçmiler orada takldktan sonra elale yoluna ilerlemiler. elale yoluna balantl olan ikinci köprü var. kinci köprüde de muhtemelen kardeimde renk körlüü var, tavan körlüü denilen gece göremiyor. O esnada artk tartmlar m nasl olmusa muhtemelen köprüden uçmular aaya. Zaten köprüye paralel bir yol olduu için ve bir tümsek olduundan araç üçüncü viteste ve kontak anahtar üzerinde muhtemelen oradan uçtuklarn düünüyoruz. Kardeimin cenazesi çktktan sonra birtakm eyler aydnla kavuacak. Bir haftadr orada arama çalmas yapyoruz. Yetkililerden ricamz bu olay aydnlatalm, dosyay kapatalm. Bu olay bugün benim bama geldi, bakasnn da bana gelebilir. Ortada bir cenaze var, topraa kavuturalm. nsanlk namna herkesin yardm etmesi gerekiyor. Yetkili mercilerin hzlandrmas için müdahale etmesi lazm. Valiye dilekçe yazdk, emniyete dilekçe gitmi, AFADa bildirilmi, fakat hiçbir gelime yok. Bilmediimiz baka bir ey varsa bizde aramayalm.

Ana Sayfaya Git