"Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin"

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vatandaşların zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi için "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" temasıyla kampanya düzenliyor.

Haberler 05.03.2021 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakfn Mütevelli Heyeti 2. Bakan hsan Açk, yapt yazl açklamada, hayr ve hasenatn toplumu kucaklayan yüzü, inanan insanlarn kardelik köprüsü, ayn zamanda iyilik yapmann en etkili yollarndan birisinin zekat olduunu ifade etti.

Diyanet leri Bakanl ve TDV i birliinde hayrseverlerin zekat balarn yurt içi ve yurt dnda olabildiince geni kitlelere ulatrmaya gayret ettiklerini belirten Açk, unlar kaydetti:

Zekatn sadece ramazan aynda deil yln her dönemi yaplabilecek bir ibadet olduunu ve toplumda bu yönde bilinç oluturmaya çalyoruz. Müslümanlarn bireysel ve toplumsal hayatna dorudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekatn doru bir ekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulatrlmas çok büyük önem tayor. Milletimizin zekat vermek için gerçek muhtaçlar ve güvenilir kurumlar arad bir dönemde Vakfmz, Kardeliimiz Zekatla Bereketlensin projesi kapsamnda, bata ülkemiz olmak üzere dünyann farkl corafyalarnda açlk, doal afet, sava ve iddetin yaand kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeimize zekatlar güvenilir bir ekilde ulatryor. Vatandalarmzn zekat ibadetini yl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlnn hesaplanp ihtiyaç sahiplerine ulatrlmasna yardmc olabilmek için zekathesapla.tdv.org adresi ve mobil uygulamamz araçlyla vatandalarmza hizmet veriyoruz. Hayrseverlerimiz kolaylkla zekatlarn balayabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulatrm olabilirler.

VEREN EL LE ALAN EL ARASINDA KÖPRÜ OLUYORUZ

hsan Açk, hayr sahibinin hiç tanmad, bilmedii, binlerce kilometre uzaktaki ihtiyaç sahibine ulatramayaca yardm onun adna ulatrp, hayr duas almasna vesile olduklarna iaret ederek, Bir anlamda veren el ile alan el arasnda köprü oluyoruz. ifadesini kulland.

Küçük bir iyilik çok büyük mutluluklara ve hayra dönüebilir ümidi ve düüncesiyle hayrseverlerin zekatna talip olduklarn belirten Açk, vatandalarn, ZEKAT yazp 5601e SMS göndererek 10 lira bata bulunabileceklerini, ayn zamanda bagis.tdv.org adresinden veya TDV Ba mobil uygulamasndan da zekat banda bulunabileceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git