Karlı yolları aşan eğitimci

Eğitim neferleri, karlı yolları aşarak öğrencilerin canlı derslere katılmalarını sağlıyor

Haberler 23.01.2021 - 02:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsiminin çetin geçtii Bitliste, Milli Eitim Müdürlüü görevlileri, EBA mobil destek aracyla karl yollar aarak gittikleri köylerde örencilere canl derslere balanma imkan sunuyor.

Bitlis Milli Eitim Müdürlüü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn tedbirleri kapsamnda balatlan uzaktan sürecinde örencilerin derslerinden geri kalmamalar için imkanlarn seferber ediyor.

Bu süreçte krsal kesimlerde yaayan, evlerinde bilgisayar ve internet imkan olmayan örencileri ihmal etmeyen l Milli Eitim Müdürlüü, gezici EBA destek aracyla derslere balanmalarn salyor.

En çok kar alan kentlerden biri olan Bitliste, zorlu corafyaya ramen karla kapl yollar aarak köylere giden l Milli Eitim Müdürlüü görevlileri, belirlenen program dahilinde örencilerin EBA mobil destek aracn kullanarak canl derslere katlmalarna imkan tanyor.

Kimi zaman yolda kalan kimi zaman olumsuz hava koullarna yakalanan eitim neferleri, tüm zorluklar aarak örencilerin derslerinden geri kalmamas için fedakarca görev yapyor.

Bitlis Milli Eitim ube Müdürü Özcan Tacan, Kovid-19 salgnn yüz yüze eitime katlamayan, öretmenleri ve arkadalarndan uzak kalan örencileri etkilediini söyledi.

ÖRENCLERMZE KAYNAK DESTE SALIYORUZ

çocuklarn derslerinden geri kalmamalar için uzaktan eitime arlk verdiklerini ve tüm imkanlarn bunun için seferber ettiklerini aktaran Tacan, öyle konutu:

Uzaktan eitim sürecinin yüz yüze eitime göre daha zor olduunu gördük. Bunun zorluklarn aabilmek için Milli Eitim Bakanlmzn destekleriyle tüm önlemleri aldk. l genelinde internet imkan olmayan 71 köy okulumuzun uydu üzerinden internet balantsn tamamlamay planlyoruz. Liselere geçi kapsamnda merkezi snava hazrlanan 8. snf örencilerimiz için bakanlmzn yaynlad örnek sorular basl hale getirerek ulatryoruz. EBAya eriim olana bulunmayanlara da basl kaynak destei salyoruz, gezici ekiplerimizle derslere balanmalarna imkan veriyoruz.

BU SÜREçTE ÖRENCLERMZN çOUNA ULATIK

l genelindeki 63 okulda EBA destek noktas oluturduklarn kaydeden Tacan, mobil aracyla da belirli günlerde köylere giderek örencilerin canl derslere balanmalarn saladklarn belirtti.

Tatvan ilçesine bal çekmece köyüne giderken araçlarnn iki kez yolda kaldn, buna ramen karl yollar aarak örencilerin derse balanmalarn saladklarn anlatan Tacan, desteklerinden dolay Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuka, Bitlis Valisi Oktay çaataya teekkür etti.

EBA DESTEK ARACI DEZAVANTAJI ORTADAN KALDIRDI

çekmece Köyü Ortaokulunda görevli Türkçe öretmeni Ayegül Büyükarslan ise uzaktan eitim sürecinde sunulan imkanlar sayesinde krsaldaki örencilerin yaad dezavantajn ortadan kaldrldn aktard.

Tüm zorluklara ramen görevlerinin banda olduklarn belirten Büyükarslan, ellerinden geldikçe örencileri motive etmeye çaltklarn söyledi.

OKULA GELMEK BÜYÜK NMETM

8. snf örencisi Kübra Yaz da salgndan dolay zorluklar yaadklarn aktararak Öretmenlerimiz ve Milli Eitim Bakanl bize EBA destek noktas kurdu. Onlar sayesinde snava daha iyi hazrlanabiliyoruz. Aslnda okula gelmek çok büyük nimetmi. Bu sene onu gördük. çünkü okulda öretmenlerimizle yüz yüze bakyoruz, onlardan daha iyi eyler öreniyoruz. dedi.

Dier örenciler de EBA destek noktalar sayesinde derslere katlabildiklerini ifade ederek, yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git