Karlıova’da bahar havası

Her yıl 2 metrenin üstünde kar yağışı gerçekleşen Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bu yıl bahar havası yaşanıyor.İlçede belediye tarafından da bahar temizliği yapılıyor.

Haberler 25.02.2018 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl ün her yl en fazla kar ya alan Karlova da, bahar havas yaanyor. Hava scaklklar gündüzleri 6 dereceye kadar yükselirken, geceleri ise eksi 5lere iniyor. Scaklklar frsat bilen ilçe belediyesi, bahar temizlii çalmas yürütürken vatandalar da kahve önlerinde günelenerek scak havann tadn çkaryor.

BAHAR HAVASI

67 yldr ilçede yaadn ve böyle bir k görmediini belirten ilçe sakini Ahmet Örnek, Bahar tadnda bir k yayoruz. çocukluumdan beri burada yayorum. Böyle bir ku görmedik. Burada k aylar çetin ve zor geçerdi ama bu yl adeta yaz ayn yayoruz dedi.

lçe sakinlerinden 60 yandaki Metin Poyaz ise Hiçbir zaman böyle bir k yaamadk.Adeta bahar ayn yayoruz. çetin geçen k mevsimlerinde yaanlan ani deiiklikler bizleri az da olsa ürkütüyor. Kuraklktan dolay endieliyiz. Umarm çiftçilerimiz bu sene zorluk yaamazlar. Dier taraf dan güneli havann tadn çkaryoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git