Karlıova'da gençlerin karda ata binme keyfi

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Toklular Köyü'ndeki gençler, yaz aylarında yapılacak at yarışları için kalınlığı 2 metreyi bulan karda bir tarftan atları hazırlıyor, diğer tarftan beyaz örtü üzerinde ata binmenin keyfini çıkarıyor.

Haberler 27.12.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlova Belediyesinin her yl yaz aylarnda Toklular Köyünde yapt at yarlar için gençler imdiden hazrlanyor. Kalnl 2 metreye ulaan kara ramen atlarn koturan gençler, idman yapyor, hem de ata binmenin keyfini yayor. Yazn yaplacak yarlara hazrlanan gençlerden Davut Erden, köylerinde yaplan yarlara her yl katldn belirterek, Köyümüzde her yl yaz aylarnda at yarlar düzenleniyor.

ATA BNME

Bizler de bu yarlara düzenli olarak katldmz için mesimin bu zamanlarnda ise atlarmz koturarak eitiyoruz. Atlar karda ne kadar hzl koarsa, yazn bu hz iki katna çkyor. O yüzden hangi at güçlü imdi tespit edip yazn yaplan yarlara hazrlyoruz. Hem 2 metreye ulaan karda mahsur kaldmz köyde zamanmz da böylece spor yaparak, atlarmz eiterek geçiriyoruz dedi.

Köy meydannda atlarn koturan gençleri izlemeye gelenler, gençlerin bu rekabetini izlemenin keyfini yaad. Köy meydannda biriken kar kütleleri yaam olumsuz etkilemesine ramen kartpostallk görüntülerin olumasn salad.

Ana Sayfaya Git