Karlıova'da kar esareti

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde 2 günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle ilçedeki sentetik çim sahanın tribünü çöktü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, 3 günden bu yana elektrik verilemeyen ilçede su şebekesininde çalışymadığı ve su sıkıntısı çekildiği belirtildi.

Haberler 05.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlovada 2 günden bu yana aralksz devam eden kar ya yaam felç etti. Kar kalnlnn 1 metreyi geçtii ilçe merkezine 3 günden bu yana görülen arzalar ve direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemezken, enerji skntsna bal olarak içme suyu ebekesinin de çalmad ve ilçede su sknts yaand belirtildi. Karlova lçesinin kar ya nedeniyle 40 köy ile balants kesildi, kar ve tipi nedeniyle genellikle herkesin evden çkamad görüldü. Telefon, su ve elektrik sistemlerini çalmad Karlovada kar ya nedeniyle sentetik çim sahann tribünü de çöktü. Son yllarn en iddetli knn görüldüünü belirten Ufuk Ozan, Bir gecede bir metreden fazla kar yad. Elektrik direkleri devrildi, sularmz kesik. Bizler kn 3 Ks kar, k, kyameti yayoruz dedi. Karlova Belediye Bakan Veysi Bingöl ise, su ebekelerinin bir bölümünün elektrikli pompalarla depolara bal olduunu belirterek, Elektrik kesintilerinden dolay bu pompalarmz çalmad için ilçenin bir bölümü susuz kald. Arkadalarmz skntnn gidermesi için aralksz çalmaktadr dedi.

KARLIOVADA ETME 2 GÜN ARA VERLD

Kar yandan dolay ilçe merkezi ve köylerde eitime, pazartesi ve sal günleri için 2 gün ara verildii bildirildi. Karlova lçe Milli Eitim Müdürlüü tarafndan yaplan yazl açklamada, ilçede etkili olan kar ya nedeniyle ilçe merkezi ve köy okullarnda 2 gün tatil edildii duyuruldu.

Ana Sayfaya Git