Karnında 5 yıl boyunca gazlı bez ile yaşadı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yürütülen çukur ve barikat operasyonlarında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ertan Karaveli'nin Dicle Üniversitesinde yapılan ameliyatı esnasında karnında gazlı bez unutuldu.

Haberler 29.05.2019 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde yürütülen çukur ve barikat operasyonlarnda yaralanan Jandarma Uzman çavu Ertan Karavelinin Dicle Üniversitesinde yaplan ameliyat esnasnda karnnda gazl bez unutuldu. Yllardr unutulan gazl bezden habersiz sanc çeken gazi, Gaziantepte yaplan ameliyatla yeniden salna kavutu.

2015 ylnda Diyarbakrn Silvan ilçesinde teröristlerin açt çukur ve barikatlarn kaldrlmas amacyla yürütülen operasyonlara katlan Jandarma Uzman çavu Ertan Karaveli, yaralanmas nedeniyle Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edildi. Ameliyattan sonra karn arlar çeken gazi Karavelinin bu arlarnn yarasndan kaynakland düünüldü. Gittii hastanelerde bir türlü arsnn sebebi belirlenemeyen gazi, 4 yl çektii arnn daha da iddetlenmesi üzerine Ankaradaki bir hastaneye gitti. Burada yaplan tetkiklerde gazinin karnnda iki farkl cisim tespit edildi. Hemen ameliyat olmas gerektiini örenen gazi, Gaziantep Üniversitesi ahinbey Eitim ve Aratrma Hastanesinde baarl geçen ameliyatndan sonra karnndaki gazl bezden kurtuldu. Gazi Ertan Karaveli imdi ise bezi karnnda unutanlardan bunun hesabnn sorulmasn istiyor.

2015te ameliyat oldum 2019da örendim

Gazi Ertan Karaveli 2015 ylnda ameliyat olduunu, karnnda gazl bez olduunu 2019da örendiini belirterek, Ben Diyarbakrn Silvan ilçesinde 2015 ylnda ehir operasyonlar esnasnda gazi oldum. Ben yaralandktan sonra Diyarbakr Dicle Üniversitesi hastanesine getirdiler. 11.11.2015 tarihinde beni ameliyat etmek için karnm açtlar ancak kanamadan dolay tekrar kapatmlar. Beni 2 gün sonra ameliyat etmiler. Ondan sonraki süreç benim için baya skntl geçti. Kabzlk balad karn arlar çok ar oldu bende ama biz fazla dikkate almadk. Karn bölgesi komple kesik olduu için organlardaki tahribattan olduunu düündük. Tahlillerde de herhangi bir ey çkmad. 2019un 2. aynda Ankaraya fizik tedavi için gittim. Doktorumuz srt ve bel MR istedi. MRda karnmda bir kist ve yabanc cisim olarak ortaya çkt dedi.

Karnmdan 10x10 5 milim çapnda bir gazl bez çkt

Karnndan 10x10 5 milim çapnda bir gazl bezin çktn ifade eden Karaveli, Daha önce Dicle Üniversitesinde ameliyatm yapan Fatih T. isimli doktorumu buldum. Raporlarm gönderdim. Gerekli incelemelerden sonra acil ameliyat olmam gerektiini söyleyerek, beni Gaziantep Üniversitesi ahinbey Eitim ve Aratrma Hastanesine yönlendirdi. Orada ameliyat oldum ve karnmdan 10x10 5 milim çapnda bir gazl bez çkm. u anda karnmn her taraf kesik. Ben bu ihmalkarl kimin yaptnn aratrlp bulunmasn istiyorum diye konutu.

Gazinin babas nayet Karaveli de olunun büyük aclar çektiini söyleyerek, bu ihmalde kimin parma varsa tespit edilerek, gerekli cezann verilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git