Karpuzlar Yem Oldu!

DİYARBAKIR'dan Muş'a gelerek kiraladığı 120 dekar alanda kavun ve karpuz yetiştiren Sinan Kaya, geç gübreleme yaptığı için içten çürümeye başlayan ürünü tarlada bırakıp memleketine gitti. Dilimli Köyü'ndeki binlerce kavun ve karpuz da büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla, kuşlara yem oldu.

Haberler 06.10.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin büyük ve en verimli topraklarndan birine sahip Mu Ovasna Güneydou Anadolu Bölgesinden gelen çok sayda aile, kiraladklar yaklak 18 bin dekar alanda kavun ve karpuz ekimi yaparak il ekonomisine katk salyor. Bunlardan biri olan Diyarbakrl Sinan Kaya da, Mu- Erzurum karayolu üzerindeki Dilimli Köyünde kiralad 120 dekar tarlaya kavun ve karpuz ekti.

HAYVANLARA YEMLK OLDU

Kaya, geç gübreleme yapt için kavun ve karpuzlar büyüdükten sonra içten çürümeye balaynca tarlay olduu gibi brakarak memleketine döndü. Bunu bilen çevredeki köylerin sürü sahipleri veya çobanlar kavun, karpuzla dolu olan tarlaya hayvanlarn getirip otlatmaya balad. Sinan Kaya, büyük umutlarla ektii tarlasndan yaklak 250 bin lira zarar ettiini anlatrken köydeki çobanlarndan Fesih Alç, Benimle birlikte birçok çoban büyükba hayvanlar otlatrken zaman zaman kavun ve karpuz tarlasna getirip keyif yaptryor. Tarladan sadece büyükba hayvanlar deil, kümes hayvanlar ve kularda yararlanyor dedi.

Kavun ve karpuz tarlasnda hayvanlarn otladn görenler ise bu duruma aryor.

Ana Sayfaya Git