Kars'ın yükseklerine kar yağdı, çobanlar zor durumda kaldı

Kars'ın Göle yolu üzerindeki merkeze bağlı Boğatepe köyünün yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü. Bölgede hayvan otlatan besici ve çobanlar zor durumda kaldıklarını söyledi.

Haberler 25.09.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karsn Göle yolu üzerindeki merkeze bal Boatepe köyünün yüksek kesimleri yaan karla beyaza büründü. Bölgede hayvan otlatan besici ve çobanlar zor durumda kaldklarn söyledi.

KAR BASTIRDI

Dou Anadolu Bölgesinde son günlerde etkili olan saanak, özellikle yüksek kesimlerde yerini kar yana brakt. Hava scaklnn ani düüü ile birlikte 2 bin 344 rakmdaki Boatepe Geçidinde youn kar ya oldu. Dalarda kar kalnl 5 santimetreye ulat. Bölgede koyun sürülerini otlatan çobanlardan Erdal Yoku, Sabah yamurun ardndan balayan kar ksa sürede etkili oldu. Koyunlar otlattmz meralar kar altnda kald. Böyle devam ederse hayvanlar erkenden ahrlara almak zorunda kalacaz. Bu da besicileri perian eder diye konutu.

Göle ilçesinden Karsa gelen ve bölgede yolcu tamacl yapan minibüs oförleri de lapa lapa yaan kar cep telefonlar ile çekerek sosyal medyada paylap, Ar tonajl araçlar yolda kald. Dikkatli olun yazarak uyarlarda bulundu.

Ana Sayfaya Git