Kars'ta yüzlerce kazın ölümünün arkasında ne var?

Binlerce kazın telef olmasının ardından kontrol altına alınan kaz ölümleri yeniden başladı. Kaz çiftliği kurarak üreticilik yapan bir vatandaşa ait 5 bin kazdan bin 500 kaz telef oldu.

Haberler 15.07.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karsta geçen yl balayan ve binlerce kazn telef olmasnn ardndan kontrol altna alnan kaz ölümleri yeniden balad. Kaz çiftlii kurarak üreticilik yapan bir vatandaa ait 5 bin kazdan bin 500 kaz telef oldu.

Kazlarn ölümüne neyin neden olduu ise bilinmiyor. Subatan Yolu üzerinde kurduu çiftlikte kaz üreten Fatma Nagaa ait kazlar bir anda ölmeye balad. Kazlarnn ölümüne hangi hastaln neden olduunu bilmeyen Naga, ölen kazlarn derin dondurucuya koyarak yetkililerden kendisine yardmc olmalarn bekliyor.

çiftliinde ürettii 5 bin kazdan bin 500 tanesinin telef olduunu ifade eden Fatma Naga, Ürettiim 5 bin kazdan, bin 500 tanesi telef oldu. Ve çaresi yok diyorlar. çaresi bulunmad diyorlar. A üretilecek diyorlar. Sabah açyorsun bir ey yok, ölen iki ayann feri kesiliyor çöktüü yerde ölüyor kalyor hayvan, günde 5 tane de ölüyor. 1 tane de ölüyor, belli olmuyor. çünkü belli olmad içinde bir ey yapamyoruz. Önlemi alnacak bir durum yok dedi.

KAZLARIN ÖLÜMÜ

Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüünde defalarca gittiini ve kazlarnn ölümüne çözüm bulamadn belirten Fatma Naga, Kendim çok kez tarma gittim. l tarm bana diyor ki, dezenfekte edeceksin, koruyacaksn. Peki ben bunu ne kadar dezenfekte etsem ve bunun içine giren bir virüsü yok edemem. Karsmz bizim neyle mehur bir kaar, bir de kaz ile mehur. Kaz yok olup gittikten sonra ne ile mehur olacak bu Kars? diye konutu.

çiftlik sahibi Fatma Nega, telef olan kazlarn derin dondurucu muhafaza ediyor. Yetkililerin biran evvel kazlarnn ölümüne çare bulmasn isteyen Naga, bu ekilde devam ederse bütün kazlarnn telef olacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git