"Kartal yuvası" kadınlar için ziyarete açıldı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kale, 30 yıl aradan sonra kadınların ziyaretine açıldı.

Haberler 09.03.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn Politikalar Daire Bakanlnca kentteki 50 kadn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla turizme kazandrlmas için 5 yl önce balatlan çalmalarn sürdüü Mardin Kalesine çkt.

Hamdaniler tarafndan 10. yüzylda yapld tahmin edilen Artuklu döneminin en büyük eserlerinden biri olan, bin 200 metre yükseklikteki kalede, kadnlar arbane çalp türkü söyledi, uçurtma ve balon uçurdu.

Hazineye ait olan ancak askeri bölge yaplan alan, arkeolojik kaz çalmas, restorasyon ve güçlendirme çalmalarnn sürdüü kalede kadnlar gününü kutlayan kadnlar, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yamana teekkür etti.

- Herkes gelmeli görmeli, bu esiz güzellii

Etkinlie katlan kadnlardan Yasemin Polat, Kaleye ilk defa çkyorum ve çok mutluyum, harika bir gün geçiyoruz. dedi.

Cumhurbakan Erdoann kalenin ziyarete açlmas için talimat olduunu hatrlatan Polat, Kale kesinlikle ziyarete açlmal. çünkü Mardin esiz bir ehir. Dünyada baka alternatifi yok. Ayrca kalenin ziyarete açlmas Mardin turizmine büyük katk salayacaktr. Sayn Cumhurbakanmzn da söyledii gibi, kale sadece kadnlara deil bütün halka açlmal. Herkes gelmeli görmeli, bu esiz güzellii. diye konutu.

Elvan Batur, 1980li yllarda annesiyle piknik amacyla kaleye çktn anlatarak, aradan yllar geçtikten sonra buraya geldii için heyecan duyduunu belirterek, çok güzel bir yer. Cumhurbakanmz talimat vermiti burann açlmas için. Onu çok seviyoruz. ifadelerini kulland. Batur, en ksa sürede bu güzellikleri herkesin görmesini diledi.

Necah Güldal da turizm açsndan Mardinin çok güzel bir corafyaya sahip olduunu belirtti.

Güldal, kalenin halkn ziyaretine açlmasn beklediklerini anlatarak, çok güzel ve görülmeye deer. Buray çok heyecanl bir ekilde gelip görmek istedik. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git