Katilin senaryosu!

Nakşibendi Şeyhi Çevik'in katil zanlısı: Sosyal medya mesajları için öldürdüm.

Haberler 21.01.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesinde, bölgenin tannm kanaat önderlerinden Nakibendi eyhi Abdulkerim çeviki (50) tabancayla vurarak, öldüren Yakup eflekçi, mahkemece tutukland. Akaryakt istasyonu sahibi eflekçinin ofisinde polis uyuturucu madde buldu. eflekçi uyuturucu kullandn kabul etmezken, eyh Abdulkerim çeviki amcasnn olunun 150 bin TLlik borcu nedeniye arabuluculuk yapt srada tandn, öldürme nedenini ise sosyal medya paylamlar olduunu söyledi. Polisin ise eflekçinin, ceza almamak için böyle bir senaryo uydurmu olabileceini deerlendirerek, cinayeti çok yönlü aratrd örenildi.

Olay, dün saat 10.00 sralarnda, Güroymaktaki eyh Muhammet Hafit Kuran Kursunda meydana geldi. Kursa gelen Yakup eflekçi, kanaat önderi ve öretmen Nakibendi eyhi Abdulkerim çevik ile görütü. eflekçi, görüme srasnda, yannda getirdii tabancay çkarp, çevike ate etti. Ar yaralanan çevik, Kuran kursu görevlilerince çarlan salk görevlilerince ambulansla Güroymak Devlet Hastanesine kaldrld. Abdulkerim çevik, doktorlarn tüm müdahalelerine ramen kurtarlamad. Abdulkerim çevik, dün yaplan otopsinin ardndan yaklak 10 bin kiinin katlmyla akam vakti düzenlenen cenaze töreni sonras topraa verildi.

Bitlis Emniyet Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri tarafndan cinayetten 2 saat sonra gözaltna alnan Yakup eflekçi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EFLEKçNN çALIANI: SENARYOLAR ÜRETYORDU

Olayla ilgili olarak benzin istasyonu çalanlarndan bir kii, emniyete verdii ifadesinde patronu eflekçinin son zamanlarda hayalperest hareketler sergilediini kafasndan senaryolar kurguladn belirterek, Yakup eflekçi hem petrol istasyonunun sahibi hem de patronum olur. Amcasnn olu F., iflas etti ve piyasaya borçland. Güroymakta bulunan A.D. adl kiinin bizim istasyona 20 bin TL borcu vard. Yakupun amcasnn olu F..nin de bu kiiye 150 bin TL borcu vard. Bu borcu ise A.D., Yakuptan istiyordu. Bu borç nedeniyle A.D ve Yakup eflekçi arac olarak Abdulkerim çevikin yanna gittiler. Orda Abdulkerim Hoca, Yakupu hakl gördü ve 150 bin TL borcu ödemesi gerekmediini söyledi. Ancak bu alacaktan A.D, biraz fedakarlk yapar ve geri kalan paray Yakup öderse iyi olur eklinde tavsiyede bulunmu. Bunun üzerine Yakup sinirlenmi. Bugün istasyona geldi ve bararak Ben adam öldürdüm dedi. Patronum olan Yakup son zamanlarda hayalperest hareketler sergiliyordu. Hatta iki üç gündür de Tatvanda darbe olacak gibi eyler söylüyor senaryolar kuruyordu. Adam öldürdüm deyince ben de bu nedenle kendisini ciddiye almadm. Patronum ayrca uyuturucu kullanrd dedii örenildi.

PAYLAIM DDASI

Yakup eflekçi ise polisteki ifadesinde Abdulkerim çeviki amcasn olunun borcu nedeniyle yapt arabuluculuk srasnda tandn öne sürerek, 15 gün önce Abdulkerim çevikle iflas eden amcamn olu F..nin 150 bin TL borcu için konutuk. Bunun benden tahsil edileceini söyledi. Ancak kabul etmedim. Daha sonra internetten paylamlarn inceledim. Paylamlardaki ikinci kelimenin ifreli olduunu düündüm. Bu ifrelerle baz kesimlere mesaj gönderdiini düünmeye baladm. Bu düünce de hiç kafamdan gitmedi. Olayda kullanm olduum tabancay da bir kamyoncudan 32 bin TL karlnda satn aldm. Olay günü de öldürmeye karar verdim. Yanma 3 silah da aldm. Bulunduu Eren Tepesi denen yere gittim. Yanna girdim. 150 bin TL muhabbeti hiç geçmedi. Ben girdiimde tekti. Daha sonra birileri geldi yanna. O srada aaya indim. Darda bulunan türbeyi cep telefonumla kamerayla çektim. Aracma girdim oturdum. Tekrar aklma gelince de odaya tekrar girerek Abdulkerim çevike ate ettim. Sendeleyerek geliyordu bir kez daha ate edip istasyona geldim dedi.

CEZADAN KURTULMA çABASI

Cinayetle ilgili çok yönlü soruturma balatan polis ekipleri cinayeti daha önceden planlad ihtimaline ve yannda çalan içinin verdii ifadeye göre bu kiinin bu tür hayalperest ve senaryolar üretmesi nedeninin cezadan kurtulmak için yapma ihtimalini de çok yönlü aratryor.

Ana Sayfaya Git