'Katillerin peşini bırakmayacağız'

Diyarbakır Barosu’nun öldürülen Başkanı Tahir Elçi'nin anmasına katılan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, "Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir Başkan'ın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de katilerin peşini bırakacağız" dedi.

Haberler 27.07.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdii eylemin 186ncsn gerçekletirdi. Eylemde, Em te ji bir nakin/ Seni Unutmayacaz yazl pankart açld. Eyleme, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Dan Beta ve zmir Baro Bakan Özkan Yücel de katlarak destek verdi.

Eylemde konuan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Elçinin mirasna sahip çkmak için 186 haftadr eylemde olduklarn hatrlatarak, soruturmann balad yerde durduunu söyledi. Aydn yaanan hukuksuzlua ramen direneceklerini belirtti.

SINIRLARI OLMAYAN BR MESLE CRA EDYORUZ

Snrlar olmayan bir meslei icra etiklerini ifade eden zmir Baro Bakan Özkan Yücel de, dava dosyasnda gelime olmamasna dikkati çekti. Yücel Faillerin tespit edildiini ancak buna ramen bir adm dahi ileri gidilmediini kaydetti. Yücel, adaletin tecilli için dayanmay sürdüreceklerini belirterek, Barn, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir Bakann düüydü, bir arada özgürce yaamak. Ne bu düü ne de katilerin peini brakacaz diye belirtti.

ELçNN DÜLERNN PENDE OLACAIZ!

Eylemde konuan Milletvekili Beta ise, Cumhurbakanna hakaretten bir kiin hemen tutuklandn Elçi cinayeti dosyasnn ise 186 gündür yerinde saydn vurgulayarak, unlar söyledi: Elçinin katilleri biliniyor. Katilleri canl yaynda kameralarn önünde her kes gördü. Cezaszlkla mücadeleyi Elçi ile birlikte yürütmütük, imdi de onun dosyas için yürüteceiz. Baro bakann dosyasnn sürüncemede braklmasna avukat arkadalar olarak izin vermeyeceiz. Lütfen, bu katilleri daha fazla saklamayn.

Anma etkinlii yaplan 5 dakikalk oturma eyleminin ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git