Katliam yapılacaktı!

Diyarbakır'da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi. Silvan karayoluna döşenen patlayıcıda parmak izi bulanan bir kişinin de olduğu toplam 2 kişi gözaltına alındı.

Haberler 05.12.2016 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn merkez Sur lçesinde jandarma ekiplerinin bir adrese düzenledii operasyonda, 2 bin 400 kilo amonyum nitrat ile cinsi ve özellii tespit edilemeyen 100 kilo el yapm patlayc madde ele geçirdi. Olayla ilgili 22 Haziran tarihinde Silvan karayoluna döenen patlaycda parmak izi bulanan bir kiinin de olduu toplam 2 kii gözaltna alnd.

KATLAM YAPACAKLARDI

Valilik tarafndan yaplan yazl açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca yollara ve araziye el yapm patlayc döeyerek, el yapm patlayc yüklü araçlar patlatarak kamu personeli ve binalarna yönelik terörist saldrlar gerçekletiren bölücü terör örgütü mensuplarnn faaliyetlerinin tespiti, yakalanmas, etkisiz hale getirilmesi ve el yapm patlayc yapmnda kullanlan malzemelerin ele geçirilmesi maksadyla operasyonlara devam edildii belirtilerek, öyle denildi:

K K GÖZALTINA ALINDI

Bu kapsamda Diyarbakr li Sur lçesi Kayayolu Mahallesi mülki snrlar içerisinde bulunan üpheli bir adrese 3 Aralk 2016 günü operasyon düzenlenmitir. cra edilen operasyon sonucunda el yapm patlayc yapmnda kullanlaca deerlendirilen 2400 kilo amonyum nitrat ile 100 kilo cins ve özellii tespit edilemeyen patlayc madde ele geçirilmitir. Cumhuriyet Basavclnn talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulmu olup, biri 22 Haziran 2016 aynda Diyarbakr-Silvan karayolunda mayn/el yapm patlayc döenmesi olaynda parmak izi tespit edilen ahs olmak üzere toplam 2 üpheli ahs gözaltna alnarak adli ilemlere balanmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git