Katliamın sırrı sorgulanıyor!

Kaymakamlıkta müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu, Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da arasında bulunduğu 5 kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasına ilişkin soruşturma sürüyor

Haberler 19.08.2018 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzincan Cumhuriyet Basavcl:

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Basavclmzn gözetiminde Tercan Cumhuriyet Basavclnca çok yönlü soruturma yürütülüyor

Erzincann Tercan Kaymakamlnda dün müftülükçe düzenlenen toplantda, bir müftülük personelinin silahla ate açmas sonucu, Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlnn da arasnda bulunduu 5 kiinin ölümü, iki kiinin de yaralanmasna ilikin soruturmann çok yönlü sürdürüldüü bildirildi.

Erzincan Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, dün Tercan Kaymakamlk binas giri katndaki müftülük salonunda düzenlenen toplant srasnda çkan silahl kavgaya ilikin Tercan Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld belirtildi.

Tercan lçe Müftülüünde içi kadrosuyla çalan Fatih Aslann olay öncesi müftülük çalan Rasim Klç ile izin konusunda tartt anlatlan açklamada, öyle denildi:

SORUTURMA SÜRÜYOR

Rasim Klç ile tartan Aslan, tartma sonucunda üzerinde bulundurduu ruhsatl tabancas ile ilk olarak Rasim Klça, akabinde yan odada toplant halinde bulunan Tercan lçe Müftü Vekili Ersin Kan ve müftülük çalanlarndan müezzin Muhammet Fatih Küçükyldz, Sait Günday, imam Harun Yakup Günday ve Murat Klça pe pee ate etmi, en son kendi bana ate etmek suretiyle intihar giriiminde bulunmutur.

Açklamada, Ersin Kan ve Rasim Klçn saldr sonras olay yerinde hayatn kaybettii aktarlarak, u ifadelere yer verildi:

Müftülük çalanlar Muhammet Fatih Küçükyldz, Harun Yakup Günday ve olayn üphelisi Fatih Aslan ise Tercan Devlet Hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardndan kaldrldklar Erzincan Mengücek Gazi Eitim ve Aratrma Hastanesindeki tedavileri srasnda vefat etmilerdir. Ar ekilde yaralanan dier müftülük çalanlar Murat Klç ve Sait Gündayn tedavileri halen devam etmektedir.

Konuya ilikin soruturmann sürdüü belirtilen açklamada, Olayla ilgili Cumhuriyet Basavclmzn gözetiminde Tercan Cumhuriyet Basavclnca çok yönlü soruturma yürütülüyor. bilgisi paylald.

Ana Sayfaya Git