Kato Dağı ekmek kapısı oldu

Beytüşşebaplı vatandaşlar, Kato’dan topladıkları pancarları satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Haberler 07.05.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesinde gerçekletirilen operasyonlarla PKKdan temizlenen Kato Da, vatandalarn ekmek kaps haline geldi. Vatandalar, daha önce çkamadklar Katodan topladklar pancar bitkisini satarak aile ekonomilerine katk salyor.

Beytüebap ilçesinde 8. Jandarma Komando Alay Komutanlnca gerçekletirilen baarl operasyonla PKKdan temizlenen ve üs bölgesi kurularak, güvenlik önlemleri alnan Kato Da, vatandalarn ekmek kaps haline geldi. Kilometrelerce öteden daa gelen vatandalar, burada topladklar pancar bitkisini ilçe merkezinde satarak aile ekonomilerine katk salyor.

EKMEK KAPISI OLDU

30 kilometre mesafedeki Baaran köyünden pancar toplamak için daa gelen Naci Gökçe, Mart aynn bandan mays aynn sonuna kadar pancar zaman olduu için her gün dalardayz. Pancarlar eve getirdiimiz zaman eleme ilemlerinden geçiriyoruz. Ondan sonra ayklanyor ve ince ince doranyor. Tabii yaplna göre bazlar bidonlarda saklyor k aylarnda tüketmek için, bazlar da çeitli yerlerde satyor. Günde 20 kilo, 30 kilo topluyoruz. Kilosu pancardan pancara deitii için 4 liradan 10 liraya kadar çkyor dedi.

Ana Sayfaya Git