Kato Dağı'nda 1 metre karda PKK'lı arıyorlar

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları sürüyor. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı bölgede Mehmetçik ile birlikte arazi arama tarama faaliyetlerini yürüten güvenlik korucuları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na da katılmaya hazır olduklarını söyledi.

Haberler 02.02.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Afrin kentinde terör örgütü PKK/YPGye yönelik Zeytin Dal Harekatn sürdüren Türk Silahl Kuvvetleri, yurt içinde de örgüte göz açtrmyor. Güvenlik güçleri, rnakn Beytüebap ilçesi yaknlarnda bulunan, kar kalnlnn bir metreyi at 2 bin 850 rakml Kato Danda da didik didik terörist aryor. Souk hava ve zorlu arazi artlarnda yürütülen operasyonda Mehmetçie güvenlik korucular da destek veriyor. Teröristlerin k üslenmesine kar bölge, sürekli kontrol altnda tutuluyor. Mehmetçik ile birlikte teröristlerin snak olarak kullanabilecei maaralar arayan güvenlik korucular eli tetikte sürekli gözetleme yapyor.

AFRNE GTMEYE HAZIRIZ

Hakkari ve rnak arasnda bulunan bölgeyi PKKllardan temizlemeye kararl olduklarn anlatan güvenlik korucular, metrelerce kar ve souk havann kendilerini yldrmadn belirterek, Suriyenin Afrin kenti ile Kuzey Irakta PKKl teröristlerin kamplarnn bulunduu Kandil ve Zap bölgelerine gitmeye hazr olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git