Kavanoz kapağı karaborsa!

Bu yıl kışlık konserve yapımına ilgi arttı ama kavanoz kapakları bulunamaz oldu, olanların fiyatları ise 2-3 katı arttı. Esnaf 1 kilo domates fiyatına bile kapak satıldığı bildirildi.

Haberler 24.09.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Züccaciyeci Erdal Karaka, Var ama yeterince deil tabii. Bu sene tüketim haddinden fazla oldu. Normalde sene de 20-25 bin kapak satmz oluyordu. Bu sene bunu 5e katlad desem gayet doal. Biz elimizdeki kapa 35-45 kurutan bitirdik. Ama u an kapak fiyat gerçekten çok yüksek. Neredeyse bir kilo domates parasna bile kapak satan var dedi.

KAPAK AZ AMA çOK KONSERVE YAPAN VAR

Kavanoz almaya gelen Saliha Kabata, kapak olmadn belirterek, Kapak az ama çok konserve yapan var dedi. Kavanoz alan bir baka kadn ise domates ucuz olduu için herkesin konserve yapt ve kapak bulunmadn söyledi.

STOçTA U ANDA KAVANOZ KAPAI YOK

Toptanc Hasan Arpaç ise Sebzenin ucuz olmasyla kavanoz ve konserve talebi artt. Kavanoz kapa firmalar fabrikalar, hazrlksz yakaland. Sezon banda kapan kolisi 105 lira ile 110 lira arasnda satlrken, u anda 240 ile 250 lira arasnda satlyor. Buna ramen Türkiyenin dört bir yanndan Vandan, Idra, Trabzondan Mersine kadar sipariler sürüyor. Bizim satlarda yüzde 80 art var eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git