Kavurucu sıcaklar etkiliyor

Diyarbakır’da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiledi.

Haberler 07.07.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scakl hayat olumsuz etkiledi. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdii kentte, cadde ve sokaklar bo kald, scaktan bunalanlar, tarihi surlarn gölgesine snd.

Güneydou Anadolu Bölgesinde etkisini artran scak hava, günlük yaam olumsuz etkiliyor. Termometrelerin 40 dereciyi gösterdii Diyarbakrda öle saatlerinde baz cadde ve sokaklar bo kald. Scaktan korunmak için yallar, surlarn gölgesinde uzanarak serinlemeye çalrken, baz çocuklar ise tehlikeli ve yasak olmasna ramen Anzele Parknda bulunan süs havuzuna girdi. Bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri, yaptklar uyarlarn ardndan Anzele Parkndaki süs havuzuna giren çocuklar, bölgeden uzaklat. Scaktan etkilenen sokak hayvanlarnn da gölgelik alanlara sndklar gözlendi.

çEVREYE ATILAN çÖPLER, GÖNÜLLÜ GENçLER TOPLADIUNESCO

Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlarnn gölgesinde serinleyenlerin brakt çöpler ise sosyal medya üzerinde bir araya gelen gençler tarafndan topland. Daha temiz bir çevre için farkndalk yaratmak amacyla sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler, 2 kilometrelik Sur diplerinde ve iç ksmlarnda temizlik yapt. Grup adna açklama yapan çevre gönüllüsü Devrim Aktürk, amaçlarnn çevre temizliine dikkat çekmek olduunu söyledi.

Uzmanlar, özellikle çocuk, hamile ve yallarn, güne nlarnn dik olduu saatlerde dar çkmamalarn ve bol su tüketmelerini önerirdi.

Ana Sayfaya Git