Kayınpederi ve baldızını öldüren sanığa müebbet hapis

Elazığ'da eski kayınpederi ve baldızını öldürdüğü, kayınbiraderini yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet ve 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 14.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz 1. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya tutuklu sank Hüseyin çelik ve ona yardm ettii iddiasyla tutuksuz yarglanan Mehmet Atamaz ile avukatlar katld.

Durumada mütalaasn sunan savc, sank çelikin kasten öldürmek, öldürmeye teebbüs ve konut dokunulmazln ihlal suçlarndan, dier sank Atamazn da yardm etmek suçundan cezalandrlmasn istedi.

çelik, savunmasnda, piman olduunu belirterek, Baldzm Hacer Karaya bir kastm yoktu, eim zannettim. dedi.

Sank Atamaz da suçsuz olduunu ileri sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanklardan çelike, eski baldz Hacer Karay öldürmekten müebbet, eski kaynpederi Bayram Karay öldürmekten 18 yl, eski kaynbiraderi Aziz Karay yaralamaktan 13 yl, konut dokunulmazln ihlal suçundan da 3 yl hapis cezas verdi.

Sank Atamaz ise çelike yardm etmek suçundan 11 yl 2 ay hapis cezasna çarptrld.

Dilek Karadan boanan Hüseyin çelik, 24 Ocakta eski kaynpederinin Olgunlar Mahallesinde bulunan ikinci kattaki evine balkondan girmi, yanndaki av tüfeiyle odalar dolaarak, boand einin babas Bayram (61), kz kardei Hacer (16) ve erkek kardei Aziz Karaya (29) ate etmiti. Silah seslerini duyan evdeki dier aile bireylerinin uyanmas üzerine Hüseyin çelik, balkondan atlayarak kaçmt.

Hastaneye kaldrlan yarallardan Bayram ve kz Hacer Kara, müdahaleye ramen kurtarlamamt. Cinayetin ardndan gözaltna alnan çelik tutuklanm, Mehmet Atamaz ise tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git