Kayıp 6 kişi aranıyor?

Rize'de sağanak nedeniyle mahsur kaldıkları yaylada kaybolan 6 kişiyi arama çalışmaları yeniden başladı.

Haberler 02.09.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rizede saanak nedeniyle mahsur kaldklar yaylada kaybolan 6 kiinin bulunmas için balatlan çalmalar ikinci günde devam ediyor.

l Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü akir Kurk bakanlnda arama kurtarma ekipleri, Salarha Jandarma Komutanlnda yaptklar toplantnn ardndan sabahn erken saatlerinde Paaçukuru Deresi ile Handüzü Yaylasnda ayn anda arama faaliyeti balatt.

çalmaya, AFAD, jandarma, arama kurtarma, itfaiye ekipleri ve kaybolan kiilerin yaknlar da dahil olmak üzere 60 kiilik grup elik ediyor.

KAYIP 6 K ARANIYOR

Yaklak 8 kilometrelik parkurda arama gerçekletirilecek.

Önceki akam saatlerinde vatandalarn kamp yapt bölgede izlerine rastlanlrken, grup içerisinde 12 yanda da bir çocuun bulunduu belirlendi.

l AFAD Müdürü Kurk, bölgede çok kapsaml çalma balattklarn söyledi.

DRONE LE ARAMALAR

Kurk, Drone ile havdan arama çalmasnn yannda bölgede çok yönlü bir faaliyet icra ediyoruz. Drone ile eer bir iaret bulursak vatandalarmzn yürümesi zor alanda olursa helikopter talebimiz olabilir. Havann açk olmas bizim için iyi. Bu çalmalarmz kolaylatracak. nallah gün içerisinde vatandalarmza ulamay baarrz. dedi.

Öte yandan kaybolanlarn 30 Austosta bölgeye geldikleri, dün mahsur kalmalarnn ardndan yardm talebinde bulunduklar örenildi.

Ana Sayfaya Git