Kaya ailesi de kızına kavuştu

Diyarbakır'da, kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerden Hüsniye Kaya'nın kızı Mekiye (19), Irak'ta PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Yapılan görüşmelerin ardından Türkiye'ye getirilen Kaya'nın teslim olduğu haberi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından aileye telefonla haber verildi. Mekiye'nin teslim olmasıyla birlikte HDP önündeki 3 aile çocuğuna kavuştu.

Haberler 27.12.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14 yandayken 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan kz için Mekiye için Hüsniye Kaya, 8 Eylül günü HDP il binas önünde oturma eylemine balad. Anne Kayann oturma eylemi sürerken, kz Mekiye 21 Aralkta terör örgütü PKKdan kaçp Erbil kentinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güvenlik güçlerine teslim oldu. Burada yaplan görümelerin ardndan Mekiye, rnakn Silopi ilçesinden Türkiyeye getirildi. Mekiye Kayann gündüz saatlerinde ailesiyle buluturulaca belirtildi.

HEYECANDAN SABAHA KADAR UYUMADILAR

çileri Bakan Süleyman Soylu, Hüseyin-Hüsniye Kaya çiftini telefonla arayarak Mekiyenin Türkiye getirildiini ve gündüz saatlerinde kendilerine teslim edileceini söylemesi üzerine Kaya çifti kzlarna kavuacaklar için sabaha kadar uyuyamad. Müjdeli haberle sevince boulan Hüsniye Kaya, 5 yldr ne gecemiz var ne gündüzümüz. Allah devletimizden raz olsun. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, çileri Bakanmz Süleyman Soylu ve emei geçen herkese teekkür ediyorum. yi ki varlar. Kzm lahmacun seviyor. Evimizde bayram havas var. Kzm görmek istiyorum. Devletim güçlüdür, Allah raz olsun dedi.

HDP ÖNÜNDE OTURMAYA DEVAM EDECEK

Kznn haberini aldktan sonra gözüne uyku girmediini ifade ederek, HDPli oturma eylemine devam edeceini söyleyen anne Kaya, Süleyman Soyludan Allah raz olsun. Allah çocuklarn balasn. Kzmn Silopide olduunu ve teslim olduunu söyledi. çok sevindim. Hem aladm hem güldüm. Sabaha kadar yatmadm. Dua ettim. Yarn görütüreceklerini söyledi. Allah raz olsun. 5 sene oldu kzm topran altndayd. Onu topran altndan çkardlar. çok sevindim. çocuklar kayp olan aileler gelsin eyleme katlsn. Gelin, korkmayn devlet güçlüdür. çocuklar da gelip teslim olsunlar. Devlet iyidir, devlet bizi korur. Devlet olmasa biz yaayamayz diye konutu.

ANNES GTMESEYD, KIZIMIZI GÖREMEYECEKTK

Kznn teslim olmasyla mutlu olduunu anlatan baba Hüseyin Kaya, Dün akam bize haber geldi. çok mutlu oldum. 5 sene boyunca kzm aradm bulamadm. Devletimizi Allah bamzdan eksik etmesin. Devlet bize getirmeseydi biz bulamyorduk onu. Dün akam Süleyman Soylu arad. Gözün aydn. Kznz artk size kavuacak. Gelecek Diyarbakra dedi. Bu analar orada dururken bo durmuyorlar demek ki. Gelip oturma eylemi yapsnlar. Eyleme devam etsinler. Annesi gitmeseydi, kzmz göremeyecektik. Cumhurbakanmz gibi biri daha Türkiyeye gelmemi. Kuvvetlidir, anlayldr, herkese yardmc oluyor. Kendisine teekkür ediyoruz. Allah ondan raz olsun. Onu bamzdan eksik etmesin dedi.

Öte yandan, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden Hacire Akar ile Hatice Ceylann oullar da güvenlik güçlerine teslim olup, ailelerine kavumutu.

5 YIL SONRA KIZLARINA KAVUTULAR

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Kaya ailesinin kz Mekiye (21), 21 Aralkta terör örgütü PKKdan kaçp, Erbilde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik güçlerine teslim oldu. rnakn Silopi ilçesinde ifade ilemleri tamamlanan Mekiye Kaya, ailesine teslim edilmek üzere Diyarbakra gönderildi. Hüseyin- Hüsniye Kaya çifti, bu sabah Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne getirilen kzlar Mekiyeye 5 yl sonra kavumann sevincini yaad. Kaya çifti, kzlarna sarlp, gözya döktü.

Ana Sayfaya Git