Kaya odaları

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde halk arasında "Derviş Hücreleri" ve "İn Delikleri" olarak bilinen kaya odalar ziyaretçileri cezbediyor.

Haberler 03.10.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin çemigezek ilçesinde halk arasnda Dervi Hücreleri ve n Delikleri olarak bilinen kaya odalar, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

lçe merkezinin batsnda Tahar çay Vadisinin yukarya doru uzanan sarp kalker kayalarna konut amaçl oyulan 20 civarnda odann kim tarafndan yapld bilinmiyor.

Üç kat halinde sral ekilde olan ve büyük pencereleri ile uzun koridorlar bulunan kaya odalar, 2,5 metre genilii ve 1,7 metre derinliiyle dikkati çekiyor.

Su gereksiniminin karlanmas için kayalarn arasndan szan sularn topland sarnçlarn da yer ald kaya odalar, her yl çok sayda yerli ve yabanc turist ziyaret ediyor.

- Mutlaka görülmesi gereken bir yer

çemigezek Kaymakam Harun Kazez, çemigezekin tarihiyle, doasyla, insanyla ve kültürüyle görülmesi gereken yerlerden biri olduunu söyledi.

Kaya odalarn tarih öncesi döneme dayandn ve çok esiz bir yer olduunu ifade eden Kazez, öyle konutu:

Tahar çay üzerinde ekolojik olarak çok çeitlilik var. Bölgede su samurlarn gözlemleyebilirsiniz, yaban keçilerimiz esiz güzellikteler. Bunun dnda ilçemizde 40a yakn tescilli tarihi varlmz var. çemigezeke Tunceli bölgesinin tarihi açsndan en zengin ilçesi diyebiliriz. nsanlar çemigezeke n Deliklerini görmek için geliyor. n Deliklerinin ilçe turizmine çok olumlu etkisi var. Tarihi çok eskilere dayanan ve içinde önceden yaam olan bu n Deliklerine Dervi Hücreleri de deniyor ve buralarn mutlaka görülmesi gerekiyor.

Kazez, kaya odalarn tarihi öneminin yannda fotorafçlarn görmesi gereken bir yer olduunu belirterek, herkesi bu ender güzellii yerinde görmeleri için ilçeye davet etti.

çemigezek halknn misafirperverliinden bahseden Kazez, ilçeye gelecek her misafiri en iyi ekilde arlamaya hazr olduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git