Kaya’dan ‘Altın Elma’ değerlendirmesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Altın Elma” ödülünün Diyarbakır’a verilmesinin kent turizmi açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Haberler 01.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Bakan Mehmet Kaya, Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarlar Federasyonu (FJET) tarafndan verilen, bu federasyona üye 33 ülkenin oluturduu seçici kurul tarafndan belirlenen Altn Elma ödülünün bu yl Diyarbakra verilmesiyle ilgili deerlendirmelerde bulundu. Bunun Diyarbakr turizmi için çok olumlu bir gelime olduunu anlatan Kaya, Kentimizin turizme yönelik yapm olduu çalmalarn, FJET gibi alannda referans olan bir kurulu tarafndan da ödüllendirilmi olmas doru yolda olduumuzu göstermi ve bizleri ayrca mutlu etmitir.

KAYADAN DESTEK GELD

ehrimiz UNESCO Kültür Miras Surlar, Hevsel Bahçeleri, Peygamber ve Sahabe Türbeleri, Ulu Camisi, 4 Ayakl Minaresi, kiliseleri ve daha birçok kültürel mirasyla bu ödülü fazlasyla hak ediyor. Mevcut turizm potansiyelimizi tantmak ve bunu art deere dönütürmek için bundan sonraki süreçte de payda olduumuz Turizm Platformu ile birlikte kent turizminin gelimesi adna DTSO olarak gereken çalmalar yürütmeye devam edeceiz dedi.

Bu ödülün Diyarbakr için önemli bir balangç motivasyonu olduunu vurgulayan Kaya, DTSO olarak temel hedefimiz turizmde Diyarbakr bir dünya kenti yapmaktr. Bu konuda kamu ve sivil ibirliine olmazsa olmaz gözüyle bakyoruz. Bu balamda hep birlikte Diyarbakr cazibe merkezi yapmak için ortak akl ve ortak çalma ortam oluturmak zorundayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git