Kayak tutkunlarının yeni adresi: Hakkari

Hakkari'de 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi, yeni sezonda 4'lü telesiyej ve yeni pist alanlarıyla yurt içi ve dışından gelecek kayak tutkunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberler 02.11.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, kentteki kayak merkezinin yaplan yeni yatrmlarla yurt içi ve dndan gelecek kayak tutkunlarnn keyifli zaman geçirecei bir alan haline getirildiini anlatt.

Kentin 2800 rakml Merga Bütan Yaylasndaki kayak merkezi, bu sezon da yeni yatrmlarla kayak tutkunlarna ev sahiplii yapacak. Kar örtüsünün en uzun süre kald bölgelerden biri olan merkez, yaklak 15 milyon liraya mal olan ve yapm tamamlanan 4lü telesiyej ile daha uzun yeni pist alanlarna kavutu.

- Hakkari bölgenin gözde kayak merkezi olacak

Yapm çalmalar tamamlanan 4lü telesiyej ve pist alanlarnda incelemede bulunan Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, AA muhabirine yapt açklamada, Hakkarinin yaplan yatrm ve hizmetlerle daha güzel olacan söyledi.

Kayak merkezinde daha önce 1200 metre uzunluunda bir pist bulunduunu anmsatan Akbyk, Valilik, l Özel daresi ve Dou Anadolu Kalknma Ajans (DAKA) destei ile söz konusu pistin 3500 metreye çkarldn ayrca 1800 metre uzunluunda yeni bir pistin daha açldn anlatt. Telesiyej ve yeni pist alanlarnn yaklak 15 milyon liraya mal olduunu ifade eden Akbyk, unlar aktard:

Kayak merkezinde bir suni göl oluturuyoruz. nallah buray hem k turizmine hem de yaz turizmine kazandracaz. Ayrca burada bir otel projemiz var. l Özel daresince ihalesini yaptk. 150 yatakl. nallah 2 yla kadar bu projemiz de tamamlanacak. Hakkari kayak merkezi, çevre illerin yan sra Irak ve randan gelenler için de önemli bir kayak merkezi olacak.

Kayak merkezinin normal sezondan bir ay önce açldn ve bir ay geç kapandn dile getiren Akbyk, Dolaysyla kayakseverler açsndan, k turizmi açsndan önemli bir imkan. Bu sene kayakseverlerimiz daha uzun bir piste daha rahat telesiyeji kullanarak kayaklarn yapabilecekler. nallah bu Hakkarimizin de gelimesinde, kalknmasnda dier deerlerimizle beraber da turizmi ve inanç turizmi ile önemli katk yapacan bekliyoruz. dedi.

- Hakkarili eski günleri, kötü imaj istemiyor

Hakkarinin eski günlerdeki kötü imajn krdn ve yaplan kültürel sportif faaliyetlerle adndan bahsettirdiini dile getiren Vali Akbyk, unlar kaydetti:

Hakkari hakikaten tarihiyle, doasyla, kültürüyle, kilimi ve bal ile turizm anlamnda önemli bir merkez olacak. Artk kötü günlerin, kötü imajn eskide kaldn düünüyoruz. Gerçekten Hakkari bölgesinde bir yldr bir tane terör olay olmad. Olan olaylar ya snrmzn dnda ya da snrda oluyor. Hakkarili eski günleri, kötü imaj istemiyor. Hizmet istiyor, yatrm istiyor.

Ana Sayfaya Git