Kayakta son günler!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Uludağ'ı konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi, sezonun son kayakçılarını ağırlıyor.

Haberler 26.02.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa ile Diyarbakr arasndaki snrn kesime noktasnda yer alan ve Güneydou Anadolu Bölgesi illerinin birçouna yaklak 150 kilometre mesafede bulunan Karacada, 1919 rakmyla bölgenin karla kapl tek zirvesi ve doal kayak merkezi özelliiyle ön plana çkyor.

Bilinirlii her geçen yl artan ve yöresel kyafetli vatandalarn renkli görüntüler oluturduu kayak merkezine bölge insan ilgi gösteriyor.

Kar kalnlnn 30 santimetre civarnda olduu merkez, yaklak 1 kilometrelik pistiyle kayak ve kzakçlara ev sahiplii yapyor.

Her yl ubat ay sonu mart ay ba gibi sezonu kapatan merkez, bu yl da hava scaklklarnn 20 dereceye yakn olmas ve karlarn erimeye balamas nedeniyle sezonu kapatmaya hazrlanyor.

BÖLGEDE KAYAA OLAN LG ARTIYOR

Kayak merkezi pist sorumlusu Ramazan Aaçl, bu yl hem kar yetersizlii hem de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle sezonu istedikleri gibi geçiremediklerini söyledi.

Acemi ziyaretçilere kayak örettiklerini ve mart bana kadar pisti açk tutmay planladklarn belirten Aaçl, Sezona geç baladk o yüzden pek younluumuz yok. Güneydounun bütün il ve ilçelerinden, köylerden, kasabalardan gelen çok sayda ziyaretçi oluyor. Buraya olan merak da kayaa olan ilgi de her geçen gün artyor. diye konutu.

ALVARIYLA KAYAK YAPTI

alvaryla kayak yapan 55 yandaki Diyarbakrl Abdulkadir Açan, her yl buraya geldiklerini belirterek Bizim bölgenin insan burada eleniyor, moral buluyor. çocuklarmz, ailelerimiz geliyor. Buralar biraz daha büyütülsün, güzelletirilsin istiyoruz. Ben de kayak yapyorum da teknikte biraz eksiim var. Gençlerimiz güzel kayyor. Kayakçlar ilgiyle takip ediyorum. dedi.

Kasm Keskin ise merkezdeki eksikliklerin giderilmesini talep ederek, Ara sra geliyoruz çok güzel bir yer. Bölgede ilk kar buraya yayor. Buras Güneydounun Uluda. ifadesini kulland.

anlurfal 7. snf örencisi Sibel Yldz da ilk defa geldii merkezde çok elendii kzakla kayp kar topu oynadn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git