Kayalıklarda iki gün mahsur kaldı

Kayalıklarda iki gün mahsur kalan genç ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

Haberler 20.12.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Siverek ilçesinde gezintiye çkt kayalklarda 2 gün mahsur kalan gence, ekiplerin üç saatlik çalmasnn ardndan ulald.

GEZNTDE MAHSUR KALDI

Frat Nehri kysnda gezintiye çkan Alp Ertunga çolak (26), kayalklar üzerinden indii uçurum kenarndan çkmaynca 2 gün mahsur kald.

Nehirde balk tutan kiilerin teknesini fark eden çolak, yardm istedi. Balkçlarn ihbar üzerine olay yerine AFAD, 112 Acil Servis ekipleri ve jandarma sevk edildi.

BALIKçILARDAN YARDIM STED

çolakn mahsur kald alann çok dik ve kayalk bir bölge olmas nedeniyle kurtarma ekipleri çevre güvenlii alp aaca balanan halat yardmyla mahsur kalan gence yaklak 3 saatlik çalmann ardndan ulat.

AFAD ekibi çevre sakinlerinin de yardmyla iple balad genç, yarm saatte çekilerek güvenli bölgeye alnd. Burada salk ekiplerince ilk müdahalesi yaplan çolakn herhangi bir yara almad belirlendi.

YAMUR VE SOUK HAVA

Souk hava ve yamurdan etkilenen çolak, olay yerinde yaklan atein önünde snmaya çalt.

Daha sonra ekiplerce sedye ile yaklak 4 kilometre götürülen genç, bekleyen ambulansa bindirilerek yeniden salk kontrolünden geçirildi.

Adanadan yola çktn ve bölgeyi yürüyerek gezdiini dile getiren çolak, kurtarma ekiplerine teekkür ederek, Hepsi beni kurtarmak için çalt. Gerek AFAD gerek jandarma ve bölgeden yardma gelen herkese çok teekkür ediyorum. dedi.

Bölgede 2 gündür mahsur kaldn belirten çolak, Geçen balkç teknelerini gördüm ve yardm etmeleri için bardm. En bata beni duymadlar, sonradan daha fazla barnca duydular. Bana inebilir misin dediler. Yok deyince jandarmay aradlar. Zorlu bir çalmann ardndan beni kurtardlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git