Kayapınar çiçek üretecek

Kayapınar’da 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üretecek.

Haberler 25.10.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, ilçedeki park ve bahçelerde kullanlmak ve bal köylerdeki çiftçilere destek olmak amacyla 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üreteceklerini açklad.

Proje ile ilgili olarak hafta sonunda proje ekibi ile bir araya gelen Balc, Kayapnar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüü personelleri ile Kayapnar Kaymakaml lçe Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü personellerinden oluturulan proje ekibinin, bir önceki yl 5500 fidan ve 290 bin adet mevsimlik çiçek üretilen fidanln kapasitesini artracaklarn ifade etti.

MEVSMLK ççEK ÜRETECEK

Balc öyle dedi; 500 bin fidan (badem, fstk, kays, eftali, incir, mavi servi, çnar, d budak, akçaaaç, tespih, ide, hlamur) ve 2 milyon mevsimlik çiçei (kadife, petunya, pervane, mine, zinnia, celosia, lale, sümbül) kendimiz üreteceiz. Proje ekibimiz ile birlikte yaplmas gereken tüm çalmalar ile ilgili yol haritamz belirledik. lk etapta fidanlmzn tüm eksikliklerini tamamlayacak ve üretime balayacaz. Bu proje ile Belediye olarak herhangi bir gelir elde etmeyi deil, belediyemize ait olan ancak uan atl durumda bulunan ve vatandalarmzn youn olarak hizmete açlmasn talep ettii park ve bahçelerimizi yeillendirmeyi planlyoruz. Üretilecek bir ksm meyve fidann ise krsal mahallelerimizdeki çiftçilerimize ücretsiz olarak datacak ve köylerimizde de aaçlandrma konusunda bir bilinç oluturma çabas içerisinde olacaz

Balc, Diyarbakr ve Kayapnar çok sevdiini, bu proje ile üretilecek fidan ve çiçeklerin Türkiyenin ve Diyarbakrn börtüüne böceine, kurduna kuuna, havasna suyuna ve hepsinden önemlisi insanla ve gelecek kuaklarmza fayda salayacan belirti.

Ana Sayfaya Git