Kayapınar’da kodlama eğitimleri başladı

Diyarbakır’ın Kayapınar Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin “kodlama”, “üç boyutlu tasarım”, “akıllı cihaz tasarımı ve programlama”, alanlarında bilgi ve becerilerinin artırabilmesi için robotik kodlama sınıfları oluşturuldu.

Haberler 20.01.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçesindeki 10 okulda oluturulan robotik kodlama snflarnda 250 örencimiz eitim görüyor. Okullarda bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin altyapsnn oluturularak, eitim verilmesi amacyla hazrlanan proje ile gönüllü öretmenler tarafndan eitimler verilmeye baland. lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, Kayapnarl örencilerin sportif faaliyetlere katlmnn salanmas amacyla, Sporun Pnar Kayapnarn çocuklar projesini hayata geçirdiklerini belirterek, 7 bin örencinin spor yapmasn saladklarn ifade etti. Örencilerin kitap okuma alkanl kazanmalar amacyla Bir Kitap Bir Dünya projesini hayata geçirdiklerini ve 84 bin örencinin tamamna kitap ve özel tasarm defter hediye ettiklerini anlatan Balc, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katlmalar amacyla da Sanata Yolculuk Balyor projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Balc, bu projede de 50 bin örencinin müzik ve resim yapmasn saladklarn anlatt.

BLMSEL TEKNOLOJK

Kayapnar Kodluyor projesinde ise çocuklarn bilimsel ve teknolojik faaliyetlere katlmn salayacaklarn vurgulayan Balc, Kayapnarl çocuklarmzn her yönü ile geliim salamas ve kendini gelitirmesi için üzerlerine düen tüm görevleri yerine getirmeye gayret ettiklerine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git