Kayapınar renklendi!

Kayapınar Belediyesinin "2 Milyon Mevsimlik Çiçek ve 500 Bin Fidan" projesi ile kentin cadde ve parkları süslenecek.

Haberler 23.03.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesince 2 Milyon Mevsimlik çiçek ve 500 Bin Fidan projesi ile kentin cadde ve parklar çiçeklerle donatlacak.

Projenin hayata geçirilmesi kapsamnda Kayapnar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüüne ait sera ve fidanlk alanda düzenlenen törende, Vali Hasan Basri Güzelolu, devletin insan için var olduu bir anlay temsil ettiklerini, yaamn her alanna dokunan ve güzelletiren bir hizmet anlayna sahip olduklarn söyledi.

Kentin her geçen gün gelitiini ve güzelletiini kaydeden Güzelolu, her açdan büyük bir deiimin hissedildiini belirtti.

KAYAPINAR RENGARENK

Belediyelerimizin ortaya koyduu yerel düzeydeki hizmetler ve çalmalar, hükümetimizin ve Cumhurbakanmzn talimatlandrd çerçevede zirve eserlerle taçlanyor. Diyarbakrda her alanda en uç noktaya kadar hissediliyor. ifadelerini kullanan Güzelolu, kentin çiçeklerle bezendiini, l l parlayan bir güzellie eritiini aktard.

Vali Güzelolu, bunu daha öteye ve iyiye tayacaklarn, insanlarn en iyiye layk olduunu düündüklerini ifade ederek, öyle konutu:

Belediyelerimiz milletine hizmet noktasnda Diyarbakrn her bir köesini çiçek bahçesine çevirdiler, yaam kalitesini çok öteye tadlar. ehircilikten balayarak Diyarbakrda yaamann, havasn solumann bir özellik ve mutluluk olduunu ortaya koydular. Huzur ve güven ikliminde salanan bu huzur ortamnda artk Diyarbakr çiçek gibi açan, güzel kokan ve insana güzellik veren bir sembol temelinde geliiyor.

Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc da Diyarbakrl vatandalarn yaamlarna dokunmak için böyle bir proje balattklarn dile getirdi.

20 MLYONLUK MEVSMLK

Konumalarn ardndan Vali Güzelolu, çocuklarla fidan dikti.

Proje kapsamnda yetitirilecek 2 milyon mevsimlik lale, sümbül, kadife, petunya, zinya, mine ve leylak gibi çiçek çeitleri ile kentin cadde, park ve bahçeleri süslenecek.

Dikilen 500 bin fidandan 250 bin meyve fidan krsal mahallelerdeki çiftçilere verilecek, 250 bin süs fidan ise ilçedeki park ve bahçelerin yeillendirilmesi amacyla kullanlacak.

Açl törenine, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Yeniehir Belediye Bakan Vekili Kaymakam Serdar Kartal, Sur Belediye Bakan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git