Kayapınar’da Kadınlar bilinçlendiriliyor

Kayapınar Belediyesi’nce ‘Kadın Bilgilendirme ve Eğitim Projesi’ kapsamında kadın ve çocuklara yönelik bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Haberler 20.04.2017 - 13:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesince, Kadn Bilgilendirme ve Eitim Projesi çerçevesinde kadn ve çocuklara yönelik seminer düzenlendi. Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç tarafndan hayata geçirilen proje kapsamnda, ilçe snrlar içerisinde yaayan kadn ve çocuklara yönelik 1 ay boyunca sosyologlar tarafndan bilinçlendirme ziyaretleri düzenlendi.

KADINLARIN BLNçLENMES

Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüüne bal ekipler tarafndan bilinçlendirme ziyaretlerinde kadn ve çocuklara yönelik, Kültürel düzeyleri ne olursa olsun fiziksel ve cinsel iddet bata olmak üzere, tacizler, fuha zorlanma, zorla evlendirmeler, töre cinayetleri, zorla çaltrma, i ve çalma hayatnda kadnlara yönelik negatif ayrmclk, eitim ve öretim hakkndan yoksun ve ikinci planda braklmas gibi birçok iddete maruz kalan kadnlarn toplum içinde ki younluunu azaltmak, çocuk ihmal ve istismar konusun da aile ve çevredeki toplumu bilinçlendirmek, okutulmayan kz çocuklarn eitim ve ekonomi hayatna katmak bu alandaki durgunluk karsnda saylarn artrmak, çocuk hijyeni ve öz bakm konusunda genel eitimler verildi.

SOSYOLOG VE PSKOLOG

1 aylk ziyaretlerin ardndan Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde kadnlara yönelik deerlendirme semineri düzenlendi. Belediye Bakan Yardmcs Emine Kahramann da katld seminerde, Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüünde görevli sosyolog ve psikologlar tarafndan kadnlara yönelik Kadn iddeti ve cinsel tacizi gibi konularda slayt eliinde bilgiler verildi.

Belediye Bakan Yardmcs Emine Kahraman, proje ile amaçlarnn kadnlar cinsel iddet bata olmak üzere, tacizler, zorla evlendirmeler, töre cinayetleri, zorla çaltra, i ve çalma hayatnda kadnlara yönelik negatif ayrmclk konusunda bilinçlendirmek olduunu belirterek, bilinçlendirme ziyaretlerinin devam edeceini söyledi.

Seminer, kadnlarn def eliinde oyunlar oynamasnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git