Kayapınar’da Kültür Sanat sokağa taşındı

Kayapınar Belediyesi ‘Sokakta Kültür Sanat’ etkinliği düzenlendi. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım sağladığı etkinliklerde engelli öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi büyük beğeni gördü. Etkinlikler Kayapınar İlçesi’ne bağlı tüm mahallelerde yapılacak.

Haberler 11.05.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüünce, Sokakta Kültür Sanat etkinlii düzenlendi. Kayapnar lçesi Peyas Mahallesinde yaplan etkinlie, mahalle sakinleri büyük katlm salad.

Etkinlik Engelsiz Yaam Merkezinde kurs gören engelli örencilerin folklor gösterisi ile balad. Büyük bir beeni toplayan folklor gösterisinin ardndan çocuklar için çeitli minik yarmalarla devam etti. çocuklar tarafndan ilk kez sokakta resimlerin yapld etkinlikte srasyla, örenciler türkü söyledi. çocuklara Kahraman Bakkal Süper Markete kar adl tiyatro oyununun bileti hediye verildi. Etkinlik yalsndan gencine mahalle sakinlerinin yer ald halayn çekilmesi ile sona erdi.

Kayapnarda ilk kez düzenlenen etkinlikten duyduklar memnuniyeti dile getiren Peyas Mahallesi sakinleri, bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyerek, Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klça teekkür etti.

GENçLER SANAL ORTAMDAN UZAKLATIRACAIZ

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Kayapnar Belediyesi olarak, etkinlikteki amaçlarnn Diyarbakrn geleneksek kültürünü her platformda halk ile buluturmak ve gençleri sokak kültürüne yönelterek sanal ortamdan uzaklatrmak olduunu ifade ederek, Kültür sanat etkinlikleri sadece kapal sahnelerde veya dijital sanal platformda deildir. Gerektiinde resmin, müziin, tiyatronun da sokak etkinliklerinde seyirci bulabileceini göstermek ve sürdürebilirliini salamaktr. Büyük bir ihtiyacn olduu gençlerimizin gösterdii youn ilgiden de anlalmaktadr. Bundan sonra bu tür etkinlikleri sürdüreceiz. Hedefimiz gençlerimize kültürlerini alamaktr. Bu konuda Belediye olarak da gereken ne varsa yerine getireceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git