Kaybettiği engelli maaşını zabıta memuru buldu

Muş'ta görevli bir zabıta memuru, bankadan çektiği 3 aylık engelli maaşını kaybeden Onur Eraslan'ın parasını bularak teslim etti.

Haberler 29.12.2016 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezinde yaayan Onur Eraslan, bankadan çektii maan cüzdanna koydu.

Evine gittikten sonra cüzdann kaybettiini anlayan Eraslan, kulland güzergah kontrol ederek cüzdann aramaya balad, ancak bir sonuç alamad.

Bu srada kentte karla mücadele çalmas yürüten ekipte yer alan zabta memuru Raif Yldrm, engelli vatandan cüzdann bularak Zabta Müdürlüüne teslim etti.

Zabta ekipleri yaptklar aratrma sonucu ulatklar Onur Eraslana kaybettii cüzdann ve maan teslim etti.

Kaybettii parann bulunmas karsnda büyük mutluluk yaayan Eraslan, gösterdikleri duyarllktan dolay zabta ekiplerine teekkür etti.

- Hediye vermek istedim, kabul etmedi

Onur Eraslan, yaad olay karsnda insanln ölmediini bir kez daha anladn belirterek, öyle dedi:

Bankadan engelli maam çekip evime gittim. Cüzdanmn olmadn fark ettim ve aramaya çktm. Paradan umudumu kestim. Eve gittiim srada bir telefon geldi. Zabta müdürlüünden aradklarn söylediler. Adm sordular ve kendilerine uramam söylediler. Gelen telefon üzerine hemen gittim, bir kaç soru sorduktan sonra cüzdanm içindeki paralar ve önemli evraklarla birlikte teslim ettiler. Ben de param bulan arkadaa hediye vermek istedim, kabul etmediler. Allah onlardan raz olsun. çok büyük bir skntdan kurtardlar beni.

Cüzdan bulan zabta memuru Yldrm ise sahibine ulatrmak amacyla paray zabta amirliine teslim ettiini anlatarak, Kar çalmas yaparken yerde bir cüzdan gördüm. Zabta müdürüme bilgi verdim. Müdürümüz de gerekli yerlere ulaarak sahibini aratrmaya balad. Kendisini bulduk ve merkezimize davet ederek cüzdan teslim ettik. Bu bizim insani ve vatandalk görevimiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git