Kayıp iki vazo!

Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan’dan, kayıp 2 vazo iddialarına yanıt

Haberler 18.06.2021 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Saraylar Müzecilik ve Tantm Bakan Adnan Gayhan, CHP Milletvekili Mahmut Tanaln Dolmabahçe Sarayndaki 2 altn vazonun kayp olduu iddiasyla ilgili açklama yapt. Gayhan, CHP Milletvekili Mahmut Tanaln dedii iki vazo, Dolmabahçe Saraynda hiç yer almad. Dolaysyla yer almayan bir eser de hiçbir zaman Dolmabahçe Saraynda sergide olmad dedi.

CHP stanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Bakanlna soru önergesi vererek, Dolmabahçe Saraynda muhafaza edilen ve Sultan Abdülmecidden kalma, her biri 46 kilogram olan som altndan 2 vazonun nerede olduunu sordu. Tanaln iddialar üzerine Milli Saraylar Müzecilik ve Tantm Bakan Adnan Gayhan, DHAya açklamalarda bulundu. Gayhan, Dolmabahçe Saraynn uzaktan ve yakndan böyle bir konuyla hiçbir ilgisi yoktur diye konutu.

TANALIN PAYLATIKLARI VAZO DEL AMDAN

Gayhan, öyle konutu:

CHP Milletvekili Mahmut Tanaln dedii iki vazo, Dolmabahçe Saraynda hiç yer almad. Dolaysyla yer almayan bir eser de hiçbir zaman Dolmabahçe Saraynda sergide olmad. Ancak dün akam saatlerinde Vekil Mahmut Tanal Bey, sosyal medyadan yeni bir paylam yapt. Baz fotoraflar paylat. Fotoraflarn altnda te bu eserler nerede? diye bir soru yöneltti. Ancak o eserler Tanaln bahsettii eserler deil. Fotorafn paylat eserler ayn zamanda vazo deil amdan.

AMDANLAR DEPOLARDA SAKLANIYOR

Gayhan, sözlerine u ekilde devam etti:

Tanaln sosyal medyasnda paylat amdan olan o eserler, Dolmabahçe Saraynn kapsndan hiçbir zaman girmedi. O eserler, Topkap Saraynn envanterine kaytl. O eserler Fatih Kökünde bundan 6 yl önce sergileniyordu. Ancak Fatih Kökünün Marmara Denizine doru kaymasyla balatlan restorasyon çalmalaryla, o eserler depolara indirildi.

MLL SARAYLARIN ENVANTERNDE 300 BNE AKIN ESER KAYITLI

Milli Saraylarn envanterinde kaytl 300 bine akn eser olduunu söyleyen Gayhan, Tanaln iddia ettii gibi Milli Saraylarn envanterinde, Som altndan yaplan 46 kiloluk, Abdülmecitin yaptrd bir vazo yok. Dolmabahçe Saraynn uzaktan ve yakndan böyle bir konuyla hiçbir ilgisi yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git