Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davası karara kaldı

MARDİN'in Derik ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muhammed Fatih Safitürk'ün 2 yıl önce görevi başındayken terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısı sonucu şehit edilmesine ilişkin, 15 sanığın yargılandığı dava, kararın açıklanması için 24 Eylül'e ertelendi.

Haberler 13.07.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann 10uncu durumasna, 5 tutuksuz sank duruma salonuna gelerek, çeitli cezaevlerinde bulunan 8 tutuklu sank ise Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld. Tutuksuz 2 sann ise katlmad durumay, ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün ailesi, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Derik Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Hakan Kafkas da izledi. Durumada söz hakk verilen sanklar, suçlamalar reddederek, beraatlerine karar verilmesini istedi. çileri Bakanl ve müteki avukatlar ise tutuklu sanklarn, tutukluluk halinin devamn talep etti. Mahkeme heyeti, kararn açklanmas için durumay 24 Eylül gününe erteledi.

3ER KEZ MÜEBBET VE 54ER YILA KADAR HAPS STEM

Derik Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Muhammed Fatih Safitürkün, 10 Kasm 2016da görevi bandayken, terör örgütü PKKnn bombal saldrs sonucu ehit edilmesiyle ilgili hazrlanan iddianamede, 15 üpheli hakknda 3er kez arlatrlm ömür boyu ve 54er yla kadar hapis cezas isteniyor. ddianamede, u ifadeler yer ald:

Olay yerinde yaplan incelemelerde Safitürkün makamnn karsnda bulunan tuvalet giderinde, 10 santimetre altta, yanar vaziyette, dardan çok dümeli olduu görülen kumanda (verici) olduu deerlendirilen antenli cihaz bulunmutur. Güvenlik kameralar görüntülerinde yaplan incelemede, binann arka ksmn çeken kamerann güncel saatten 4 dakika kadar geri olduu tespit edilmitir. Makam odasnn bulunduu katn tuvaletinden, patlamadan yaklak 10 saniye sonra bir çift eldivenin atld görülmütür. Suikast eylemini gerçekletiren kii veya kiilerin saldrnn hemen sonrasnda tuvaletin camndan attklar eldivenler incelenmek üzere Adli Tp Kurumuna gönderilmitir.

Ana Sayfaya Git