Kaymakam şehit oldu!

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Haberler 12.11.2016 - 08:35 Son Güncelleme : 12.11.2016 - 08:39

Saldrnn ardndan önce Kzltepe Devlet Hastanesine kaldrlan, buradaki ilk müdahalenin ardndan ambulans helikopterle Gaziantepteki Doktor Ersin Arslan Aratrma ve Uygulama Hastanesine nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alnd. 35 yandaki Kaymakam Safitürk, doktorlarn tüm çabasna karn bu sabah saat 07.46da ehit oldu. Kaymakam Safitürkün cenazesi otopsi için morga konuldu.

EHT BABASI

ehidin babas Safitürk, Dr. Ersin Arslan Aratrma ve Uygulama Hastanesinde gazetecilere yapt açklamada, terörü lanetledi. Oluyla gurur duyduunu dile getiren Safitürk, Vatan, urunda ehit olan varsa vatandr. Vatan uruna ben de hazrm. Olumu ehadete ulatranlar Allaha havale ediyorum, vatan sa olsun. Allah, vatanmza ve milletimize yardm eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi balarna bela etsin. diye konutu. Bu arada, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye basal diledi.

30 K GÖZALTINDA

Derik lçesi Kaymakamlk binasnda dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürkün ehit olmasna neden olan bombal saldr ile ilgili soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda gözaltna alnan ve aralarnda Kaymakamlk çalanlarnn da bulunduu üpheli says 30u bulurken, gözaltna alnanlarn Mardin Emniyet Müdürlüüne götürüldüü belirtildi.

Patlamada hafif yaralananlarn da ifadesine bavurulmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldüü, halen tedavi altnda kimsenin bulunmad belirtildi. Saldnnn ardndan gözaltna alnanlardan 2 kiinin ise serbest brakld örenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafndan basknlar düzenlenirken, ev basknlarndan da baz kiilerin gözaltna alnd belirtildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERKTE YOKTU

Önceki gün makamnda düzenlenen bombal saldrda yaralanan ve dün sabah tedavi gördüü Gaziantepte hastanede ehit olan Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün saldrdan 3 gün önce çileri Bakanlnn Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantsna katlmak için Ankaraya gittii ve önceki gün gelip göreve balad örenildi.

BOMBADA K HTMAL

Soruturmay yürüten güvenlik birimleri, bombal saldr ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dnda iken patlayc bir çanta içerisinde makam odasna konuldu ve önceki gün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatld. kinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmad srada kendisine patlayc hediye paketi eklinde kargo ile gönderildi ve paket açlrken patlama meydana geldi.

EHD çN CENAZE TÖREN

Dr. Ersin Arslan Eitim ve Aratrma Hastanesinden, ailesi ve yetkililer tarafndan alnan ehit Kaymakam Safitürkün Türk bayrana sarl naa, Gaziantep Havalimanna getirildi. Buradaki törende ehidin annesi Fatma ve babas Asm Safitürk, metanetini korudu.

Ei Ayegül Safitürk, tabuta sarlarak, Akm istediin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakrd. Her ehit cenazesine giderken hüzünlenirdin, imdi de sen gidiyorsun. Akm, olun benim emanetim, canm pahasna emanetine sahip çkacam. diyerek gözya döktü.

Bu srada ehit Safitürkün 5 yandaki olu Asm Erenin de Anne niye alyorsun? diyerek alamaya balamas, törene katlanlar hüzünlendirdi. Vali Yaman, ehidin ailesine, yaknlarna ve Türk milletine basal diledi.

Gaziantep Müftüsü Ahmet çelik tarafndan dua okunmasnn ardndan ehidin cenazesi, askeri uçaa konularak topraa verilmek üzere memleketi Sakaryaya gönderildi.

ehidin ei Ayegül Safitürk, törenin ardndan uçaa binmek üzere giderken, ehit törenlerinde ehide saygndan en önde olmak isterdin. Bak yine en öndesin. Seni seviyorum. diyerek at yakt. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Kilis Valisi smail çatakl ile askeri ve mülki erkan katld.

PKK ÜSTLEND

Safitürkün ehit olduu 3 kiinin yaraland saldry, kendilerine YPS adn veren gençlik yaplanmas üstlendi. PKKya yakn internet sitelerinde yer alan açklamada, saldrnn Derikte öldürülen teröristler için misilleme amacyla yapld belirtildi.

KAYMAKAM, 11 EYLÜLDE KAYYUM OLARAK ATANMITI

Derik Kaymakamlk makamnda el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda ehit olan ilçe Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, çileri Bakanl tarafndan 11 Eylülde 28 belediye yaplan görevlendirmeler srasnda, e bakanlar görevden alnan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmt. ehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yllar arasnda Bingölün K ilçesinde Kaymakamlk yapmt.

EHT KAYMAKAM SAFTÜRK KMDR?

1981 ylnda Sakaryann Geyve lçesinde doan Muhammed Fatih Safitürk 2004 ylnda Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararas likiler (ng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Ylnda Ulatrma Bakanl, Savunma Sekreterlii (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanl, Tantma Genel Müdürlüü (Uzm. Yrd.) olarak görev yapt. Safitürk 2009 ylnda Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 ylnda University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladktan sonra 2011-2013 yllarnda Bolu Kbrsck Kaymakam ve 2013-2015 yllarnda Bingöl Ki Kaymakaml görevlerini yaptktan sonra çileri Bakanlnn son kaymakamlar kararnamesiyle Mardinin Derik Kaymakamlna atand. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babas. ehit Kaymakam Safitürkün einin de öretmen olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git