Kaymakam, vatandaşla diyalog için Kürtçe öğreniyor

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, vatandaşla iletişimini güçlendirmek için Kürtçe öğreniyor.

Haberler 05.07.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye yaklak 10 ay önce atanan Kaymakam Pendik, Kürtçe konuan vatandalarla, ana dillerinde diyalog kurmak için Kürtçe örenmeye karar verdi.

Kitaplardan Kürtçe örenmeye balayan Pendik, örendiklerini zamanla Kürtçe bilen personel ile gelitirdi.

Kendisini ziyarete gelen veya ziyaret ettii esnaf ve vatandalarla ana dillerinde konuarak gönülleri fetheden Pendikin hedefi, bu dili ilçedeki vatandalar kadar iyi konuabilmek.

Vatandalarmzn dilini koruduumuzda gönül ba kuvvetlenecek

Pendik, AA muhabirine yapt açklamada, vatandala devlet arasndaki gönül ban gelitirmek için Kürtçe örenmeye baladn söyledi.

lçedeki vatandalarn Türkçeyi güzel bir ekilde örenip konutuunu gördüünü ifade eden Pendik, lçede görev yaptm sürede, buradaki kardelerimin konutuu kadar Kürtçe konuma hedefini koydum. dedi.

Pendik, yetkililere derdini anlatmak isteyen vatandan Türkçeyi tam olarak konuamama endiesiyle çekingen davrandn dile getirerek, yal vatandalar makamnda Kürtçe ho geldiniz diyerek karladnda, kendisini evlatlar, makam da evleri gibi gördüklerini belirtti.

Kürtçe banz sa olsun, elinize salk dediinde vatandan çok memnun olduunu anlatan Pendik, çekingenliini üzerinden atan vatandan derdini rahatlkla ifade edebildiini, bu sayede mevzuat ve imkanlar ölçüsünde sorunlara daha rahat çözüm ürettiklerini aktard.

Pendik, vatandalarla ana dillerinde iletiim kurmann önemine deinerek, unlar kaydetti:

Kürtçe, Türkiye Cumhuriyetinin asli ve birinci snf vatanda olan Kürt kardelerimizin dilidir. Devlet olarak buna sahip çkmamz gerekiyor. Biz sahip çkacaz ki ülkemize düman olanlara, vatandalarmz arasnda fitne ve fesat çkarmak isteyen odaklara malzeme vermeyelim. Kürtçe ve dier etnik kökenden olan vatandalarmzn dilini devlet olarak koruduumuzda görülecek ki; vatandalarmzla gönül ba kuvvetlenecek. Terör, fitne, fesat odaklarnn da kurmu olduu planlar baarszla urayacaktr.

Kürtçe konumas bizim için büyük eref

lçedeki vatandalardan Ali Özdemir, Kürtçe yapt açklamada, Kaymakam Pendikin bu davrannn, örnek olmas temennisinde bulundu.

Özdemir, ilde daha önce yaanan skntlara iaret ederek, Kaç yldr memleketimizde sknt fazlayd. Allah devletimizden raz olsun. efkat elini vatandan bandan eksik etmiyor. Kaymakammzn kahvede, sokakta Türkçe bilmeyen kadnlarmz ve yallarmzla Kürtçe konumas bizim için büyük eref. Bu durumdan çok mutlu oluyoruz. diye konutu.

Hurit Dereli, Pendikin ilçeye geldii günden bu yana halkla iç içe olma gayretini deerli bulduklarn aktard.

Kaymakammzn kendisini bizden biri olarak görmesinden dolay gayet memnunuz. Büyüklerimizin çou doru, düzgün Türkçe bilmiyor. ifadelerini kullanan Dereli, Pendikin Kürtçe örenerek, onlarn da dertlerine derman olabildiini kaydetti.

Ekrem Öter de Kürtçe örenen Pendikin Türkçe bilmeyenleri anlayabilmesinin çok güzel olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git