Kaymakamımız yuvamı yaptırdı!

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince 30 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Damat Akbulut, "Kaymakam Bey sayesinde yuva sahibi oldum. Çok mutluyum" dedi.

Haberler 03.11.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakrn Bismil Belediyesi tarafndan 30 çift için toplu nikah töreni gerçekletirildi.

lçedeki bir düün salonunda düzenlenen düün törenine 30 çift ve ailelerinin yan sra Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, lçe Emniyet Müdürü Hakk Öztürk, lçe Jandarma Komutan Yarbay Hasan Karaeyho ile vatandalar katld.

Tüm masraflarn belediye tarafndan karland törenle resmi nikaha kavuan çiftlere Gülenç, altn takt.

Gülenç, Bismilde göreve baladklar günden bu yana vatandalarla bir arada bulunmak için ellerinden geleni yaptklarn söyledi.

Gülenç, vatandalarn doumundan ölümüne kadar her konuda yanlarnda olduklarn dile getirerek, bu törenin de bu düüncelerinin bir parças olduunu aktard.

lçede toplu sünnet öleni de yaptklarn hatrlatan Gülenç, 30 çiftimiz de resmi nikah ile evlilie adm atlar. Bu çiftlerin arasnda ilk defa evlenenlerin yan sra dini nikahla yaayanlar da vard. Resmi nikah özelikle kadn haklarn korumak adna önemli görüyoruz. Resmi nikah çok önemli bir konu. Özellikle kadnlarn hukuki haklarn korumalar için önemli. ifadelerini kulland.

- Protokol ile halay çektiler

Damatlardan Mesut Tekdemir, çok heyecanl olduunu belirterek, böyle mutlu bir ortamda bulunmaktan gurur duyduunu söyledi.

Yusuf Akbulut (57) ise resmi nikah yaptrmaktan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, Allah Kaymakam Beyden raz olsun. Eski belediyeler böyle hizmetler sunmuyordu. Ama Kaymakam Bey halk ile iç içe, garibann sesini dinliyor, sorunlara çözüm buluyor. Kaymakam Bey sayesinde yuva sahibi oldum. çok mutluyum. diye konutu.

Gelinlerden Zehra Tekdemir de böyle bir imkan kendilerine salayan Kaymakam Gülençe teekkür etti.

çok mutlu olduunu ifade eden Cemile Akbulut, yaadklar sevinci anlatt.

Daha sonra çiftler ve törene katlan vatandalar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Gülenç, Yarbay Karaeyho, lçe Emniyet Müdürü Öztürk ile halay çekti.

Ana Sayfaya Git