Kaymakama suikast hazırlığındaydılar!

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Eruh Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç'a suikast hazırlığındaki teröristlerin de aralarında bulunduğu 18 kişiden 14'ü tutuklandı.

Haberler 03.12.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCK tarafndan belediyelerde görevlendirilenlerin hedef alnd yönünde istihbarat deerlendiren l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ekiplerince KHK gerei Eruh Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Dayança bombal ve silahl eylem planlad tespit edilen, örgüte yardm ve yataklkta bulunan ve ibirlikçilik yapanlara yönelik Eruh ilçesinde ekim ve kasm aynda gerçekletirilen 3 ayr operasyonda gözaltna alnan 18 kii, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

SAVCILIKTAK FADELER

Savclktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çkarlan zanllardan 14ü terör örgütü üyelii, terör örgütüne yardm ve yataklk etmek, örgüte lojistik destek salamak suçlarndan tutuklanrken, 4 kii adli kontrol kararyla serbest brakld.

OPERASYON YAPILMITI

PKK/KCKnn eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalmalar kapsamnda, KHK gerei Eruh Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Dayança bombal ve silahl eylem planlad tespit edilen, terör örgütüne yardm ve yataklkta bulunan ve i birlikçilik yapanlara yönelik Eruhta operasyon düzenlenmiti.

Operasyonda, 21 Ekimde ilçede terör örgütüne yardm ve yataklkta bulunduu tespit edilen 5; 5 Kasmda terör örgütüne yardm ve yataklkta bulunduu tespit edilen ve aralarnda Eruh Belediye Bakannn da bulunduu 7; 12 Kasmda ise terör örgütüne yardm ve yataklk yapt belirlenen 6 olmak üzere 18 kii gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git