Kaymakamlık bombalandı!

Derik Kaymakamlığı'na bombalı saldırı düzenlendi, aralarında Kaymakam Safıtürk'ün bulunduğu dört kişi yaralandı.

Haberler 11.11.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik lçesinde PKKnn Kaymakamlk binasna el yapm patlaycyla düzenledii saldrda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 4 kii yaraland.

EL YAPIMI BOMBA

Örgüt üyeleri, eylül aynda Derik Belediyesine kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün makam odasnn yanndaki odaya çanta içinde braktklar el yapm patlaycy, saat 12.15te uzaktan kumandayla infilak ettirdi. lk anda canl bomba eylemi olduu sanlan saldrda, patlamayla birlikte ortalk sava alanna döndü.

UZAKTAN KUMANDALI

Patlama srasnda makam odasnda bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile oförlüünü de yapan korumas Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet erif Mesutolu, maliye memuru Beir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Ba yaraland. Patlamann hemen ardndan Kaymakamlk binasna çok sayda polis ekibi ve salk görevlileriyle ambulanslar sevk edildi. lk müdahale olay yerinde yaplan yarallar ambulanslarla Derik ve Kzltepedeki devlet hastanelerine kaldrld.

VAL HASTANEDE ZYARET

Kale Mahallesindeki Derik Kaymakamlk binasna PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda yaralanan Kaymakam Safitürk ile 2 kiinin tedavileri sürüyor. Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kzltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürkü ziyaret etti. Safitürkün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Yaman, Derik Kaymakamlna terör örgütü tarafndan saldr gerçekletirildiini anmsatarak, Teröristlerin yakalanmas için çalma balatld. Terörle mücadelemiz kararllkla sürecek. dedi.

HELKOPTERLE GAZANTEPE

Safitürk, ambulans helikopterle Gaziantepe götürüldü. Safitürkü tayan Salk Bakanlna ait ambulans helikopter, akam saatlerinde Kamil Ocak Stadna indi. Kaymakam Safitürk, burada hazr bekletilen salk görevlileri tarafndan ambulansla Doktor Ersin Arslan Aratrma ve Uygulama Hastanesine götürülerek tedavisine baland.

OPERASYON BALATILDI

Olaydan sonra güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak operasyon balatt. Patlamadan sonra ilçe merkezinin giri ve çklar kapatld. Kaymakamlk binas ve çevresinde bulunan iyerlerinin güvenlik kameralarnn görüntüleri toplanarak incelemeye alnd.

VALLK AçIKLAMASI

Mardin Valilii olayla ilgili yapt yazl açklama yapt. Açklama öyle: limiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perembe günü Kaymakamlk binasnda bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürke yönelik EYP ile saldr düzenlenmitir. Saldr sonucunda birisi lçe Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kii yaralanmtr. ki hafif yaralmzn tedavisi Derik Devlet Hastanesinde devam etmekte olup lçe Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesinde yaplan ilk müdahalenin ardndan Kzltepe Devlet Hastanesine sevk edilmitir. Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüüne kasteden bu menfur saldrnn fail veya faillerin yakalanmas için geni çapl operasyonlar balatlmtr. Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

Ana Sayfaya Git